Selamlar ilk öncelikle. Adım Mert 20 yaşında genç bir kardeşinizim. Siz değeri hocalarıma kaç sorum olacaktı. İlk öncelikle ufak bir kendimden bahsedeyim. Bilgisayar Programcılığı okudum, 3,12 gibi bir ortalama ile bitirdim. 2 yıllıkta olsa elimden geldiği kadarıyla kendimi geliştirmeye çalıştım ve hedefim küçüklük hayalim olan Bilgisayar Mühendisliği. Şuan C#, HTML, PHP, JQery, CSS gibi şeyleri biliyorum. Bunun yanı sıra Codeigniter'i çözmeye çalışıyorum. Tüm bunların yanı sıra Docker, bilgisayar ağları ve donanımları, Wordpress ve zaafiyet bulma gibi konulara da hakimim. Stajer olarak ismini veremeyeceğim bir firma da başladım. Bu firmada yazılım web kısmı isteniyor. Web kısmında pek projem olmadı ve eksiklerim mevcuttu. Onlar sayesinde Jquery, Bootstrap , Codeigniter gibi konulara yöneldim ve bazılarını öğrendim. Stajım bitti fakat bende ki öğrenme isteğini beğendiklerini ifade edip, eğitmeye devam ediyorlar. Hazır olduğum zaman başlatacaklarını ifade ettiler.
Fakat ben c#, java gibi yani masaüstü programlama, mobil programlama bana daha kolay geliyor. C#'de bir çok arkadaşımın ödevini yaptım. Web programlama bana hep karışık ve korkutucu geliyor. Ama Web Programlamayı çok öğrenmek istiyorum, yeni temalar, yeni siteler kodlamak istiyorum. Pek maddi durumum yok, bu alanda ilerleyip işe girip aileme katkı da bulunmak istiyorum. Sokakta yatan insanlara ufak yardımım dokunsun istiyorum. Şimdi sizlere kaç soru yöneltmek istiyorum, değerli zamanınızı çaldım hakkınızı helal edin.
1- Sözelciyim ve Matematiğim çok iyi değil sizce yazılımda başarılı olabilir miyim? devam etmeli miyim?
2- Web Programlama'da nasıl gelişebilirim, PHP'yi vb şeyleri iyi bir şekilde öğrenmenin yolu nedir?
3- PHP'yi çok iyi seviye de bilmesem de,orta biliyorum diyebilirim. Lakin buradan proje almaktan ve yapamamaktan korkuyorum. Sizce napmalıyım?
4- Bazen çok takıldığım yerler oluyor, bazılarını çözüyorum. Lakin bazılarında direkt sizin gibi üstatlarımdan yardım istiyorum, sizce doğru mu? Sizin de ilk başta yapamadığınız şeyler oldu mu ve yardım aldınız mı?
5- Web Programlamayı önerir misiniz?
6- Algoritma yeteneğini nasıl geliştiririm, Web alanında neleri mutlaka bilmeliyim iş hayatı için?
İnternette bunların cevabı var diyebilirsiniz, lakin sizin gibi değerli hocalarımın fikirleri benim için her şeyden önemlidir. Ayrıca Vaktinizi çaldım, hakkınızı helal edin. Şimdiden sizlere çok teşekkür ediyorum.