Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pandemiden dolayı, çoğu zaman iş olmamasından ötürü evde sürekli oturmaktan aldığım kilolar ( bayağı fat to fit oldum ) ve sıkıntıdan günde içtiğim 2 paket sigaradan ( sporu geçen sene bıraktım şu anda koşamıyorum bile ) 1 Haftalığına Su orucuna gireceğim hem vücudun kendini temizlemesi için, hem zayıflamak için. Yemek yememek kolayda şu sigaradan 1 dal bile içmemek nasıl olacak bilmiyorum bütün gün elim ayağım titreyecek muhtemelen. Eğer ciğerim biraz olsun rahatlarsa spora tekrardan devam etmek istiyorum bakalım 1 hafta dayanabilecek miyim. Şans dileyin bana İyi akşamlar dilerim.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle direk 1 haftalık su orucuna girersen hastaneye kaldırabilirler hocam.
Önce bir kaç kez 24 saatlik, ardından bir kaç kez 48 saatlik, ve bunlar başarılı geçerse bir kaç kez 72 saatlik su oruçları tut.
72 saati bir kaç kez tutabilirsen o zaman 7 günlüğü gözüne kestir.
7 günlüğü kolayca çıkarabilecek düzeye gelirsen de 21 günlüğü var.
Ama böyle ben direk 1 haftalık oruçla başlayacağım dersen bir gün bir yerde yığılığ kalabilirsin haberin olsun.
Ben 48 saatte bir tek öğün yiyerek 18 kilo verdim 1 ayda.
Ama önce 24 saatlikler yaptım. Sonra 36 saatlikler en son 48 olarak devam ettim.
Vücut kimyanı çok zorlama.
Stres vücuda çok zarar verir ve vücudu hazırlamadan 1 haftalık açlık, kendini hiç hazırlamadan maraton koşmak gibidir.
Ya bir yerde yığılırsın ya da o kadar büyük strese girersin ki çok kortizol salgılarsın faydadan çok zarar görürsün.
sadece su ve turevlerını ıcerek yapılan bır etkınlık dımı hocam bende denıyecekdım sıgara falan yok ama bı turlu nasıp olmadı çıkolatasızlığa dayanamam sanırım 1.75 boy 95 lerdeyım
bazıalrı yakısıyor desede 15 20 kılo versem fena olmaz aslında