Merhaba,
İşin içinden çıkamadığımız bazı konular var. Ben yine buradan da sorayım belki fikirleriniz vardır.
1. Tacir/esnaflara önceden izin alınmaksızın ileti gönderilebilir. Webform üzerinden tacir olduğunu beyan ederek mail ve telefon numarası içeren bir form doldurulduğunu varsayalım. Fakat formu dolduranın verdiği bilgiler alakasız birisinin bilgileri. Biz bu verilen e-maile mail attık, sms gönderdik. Sonra şikayet edildi. Bu gibi durumlarda hizmet sağlayıcı ceza yer mi?
2. Aynı şekilde webform üzerinden x kişisi kendisine ait olmayan e-mail ve telefon numarasını yazarak ticari ileti almak istiyorum seçeneğini işaretleyerek kayıt bırakıldı. Biz bu verilen e-maile mail attık, sms gönderdik. Sonra şikayet edildi. Hizmet sağlayıcı ceza yer mi?
3. 1 Eylül'e kadar izinli veriler yüklenecek. Verileri yükledik. Yüklenen tüm verilere sms ve mail gidecek mi? Vatandaş da belirli bir süre içerisinde izin verdiği yerleri görüp izinlerini kaldırabilecek. Bu süre içerisinde vatandaş yine şikayet edebilir mi izin vermedim diyerek ya da sadece izin kaldırma hakkını mı kullanacak?
Teşekkürler.