11. sınıf öğrenciyim 8. sınıftayken vücudum çok güzel yapılıydı kilom yerli yerindeydi fakat 9.sınıfta bilgisayarda yazılım derslerine kafa ayırdığım için ve sürekli kola içiyorum aşırı kilo almaya başladım bu durumu farkettiğimde 10. sınıfa geçmiş bulunmaktaydım çok fazla kilo aldıgımı farkettim, spor salonuna gittim koşu yaptım dışarıda fakat bir değişim hissetmedim kilo kaybı yaşanmadı spor salonuda ilgisizdi çıktım birşey bilmiyordum beni kendi halime bıraktılar ters hareket yapmamak için bıraktım. hani bu konuda ne yapabilirim zayıflamayı istiyorum kolayı bıraktım yemek zaten yemiyorum fakat hareketlerim kısıtlı bizim burda corona vakaları çok arttı ve dışarıda çıkartmıyorlar bizimkiler ev içinde hızlı bir şekilde yağ yakımı için neler yapabilirim box torbam var 1 2 saat boyunca sert ve seri bir şekilde yumruklamaya çalışıyorum sınırıma gelene kadar + olarak sizin yap dediğiniz önerdiğiniz ne var yardımcı olabilecek bilgili kişiler varsa konuya bekliyorum
şuanki boyum 1.70 kilo ise tahimini 75 80 arası
Merhaba, ilk olarak söylemek isterim ki kas kütlesine yoğunlaşan kilo vücut hareket etmediği için yağa dönüşerek bu duruma geliniyor.
Kilo değişmeye biliyor fakat yağ oranı arttığı için görüntü değişiyor diğer bir terimle vücut kendini salıyor.
Tavsiyem eve bir şey alınacaksa en basit ekmek dahi olsa bunun için gidin ve vücut hareketi kazanın eğer sokağa çıkma yasağı yok ise sabah akşam yarım saat yürüyün.
Asansör yerine merdiven kullanarak hiç bir alete gerek kalmadan bacak çalıştırabilirsiniz rahatsızlığınız yok ise 2 basamak şeklinde çıkın.
En önemlisi düzenli uyku ve beslenme, porsiyonları küçük tutarak karbonhidrat ve şekerden uzak durarak yapabilirsiniz. Ekmeği seviyorsanız bırakmak yerine küçük yudumlarla yemekte ve kahvaltıda eşlik etmeli. Makarna, pilav, ekmek tüketiminden kaçınıp şeker oranı çok yüksek olan kola, soğuk çay, meyve suyu gibi ürünleri tüketmeyiniz.
Ayrıca abur cubur diye tabir edilen her üründen uzak durunuz bunun yerine meyve ve kuruyemiş tüketmeyi deneyiniz.
Sevdiğiniz yaz meyvelerini (karpuz, kavun, şeftali) belli porsiyonlarda ara öğün yapabilirsiniz. Boy kilo oranınız arasında öyle fazla fark yok bence.
Dipnot: Diyetisyen değilim.