Sinan Yorulmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende 12 yıldır programlama yapan ve bunu sadece web programlama değil, elektronik ve mekanik sektörlerinde de bir çok farklı programlama türünde aktif olarak proje geliştiren biri olarak destan yazmaya hazırlanıyordum ki; yazacaklarımın özetini @digiklan yazmış. Bana da sadece bu iki satırı yazmak kalmış

Eğer bana iş verecek olsaydınız ve alt tarafı kopya yapıştır, internette bulursun deseydiniz ve de üstüne yapacağım işin fiyatını da siz belirleseydiniz; aramızda çok farklı diyaloglar geçerdi ve büyük ihtimalle sizi tüm platformlardan engellerdim.

Ama şuna katılıyorum; her önüme gelen işi kabul etmemekle birlikte, düşük bütçeli işleri de kabul etmediğim zamanlar oluyor. Bu durum karşı taraf tarafından ego veya işi sallamak gibi algılanabiliyor.
Arkadaşın yazdıklarıyla benim yazdığım çoğu şeyin alakası yok. Aslında konunun ne kadar haklı olduğunu gösteriyor . Müşteriler mağdur olmasına rağmen çoğu yazılımcı konu ile alakasız yine kendini savunuyor. Ben kimseye iş verip alt tarafı kopyala yapıştır şu fiyata yap diye birşey demedim, demem de zaten. Kimsenin diyeceğini sanmıyorum. Ama koskoca bir iş vermişimdir ekstra ufak bişey istemişimdir, hosting bilgileride sendedir bunun için 2-3k istiyorsan zaten sorun sendedir bence Ondan sonra kendinin olan o hosting bilgilerini almak için 5 saat uğraşırsın.

Sadece başımdan geçen olayları anlattım her yazlımcının böyle olmadığını defalarca belirttim. Konu bayağı trajikomik bir hal aldı. Bazı yazılımcılar kendileriyle çelişiyor. Objektif olarak bakarsan bu durumda haklı sonuna kadar müşteri, ancak en ufak bir cümleyi çekip yine kendini haklı çıkarmaya çalışan kişiye de "egolu yazılımcı" deniyor galiba.

Çoğu yazılımcı bana özel mesaj yolladı yardımcı olalım mağdur olmayın diye. Eyvallah valla işini düzgün yapan her insanın başımın üstünde yeri var, kimse kimsenin yapacağı fiyatı belirleyemiyor ancak bu konuyu açtıktan sonra emin oldum ki gerçekten yazılımcı egosu diye birşey varmış. Şuan bunu net olarak söyleyebilirim. Neyin egosu kardeşim ben bunu da anlamıyorum Yani başımdan geçen olayları anlatsam burada herhalde linç iki katına çıkacak. Adam kendi olan hostingi bana vermek için bile para isteyecek millet adamın istediği paraya nasıl karışabilirsin diyor, gerçekten ilginç. Telefonumuza onun ismini kaydetmek için de para ödeyelim hatta isminin başına Hz. diye kaydedelim o halde...