Merhaba Arkadaşlar,
Clio 2014 Benzinli Otomatik bir aracım var. 160 Bin civarında motorda piston kırıldığı için ilçemde bulunan yetkili servise götürdüm.
- Yaklaşık 10K civarı bir para ödeyerek 1 hafta sonra aracı teslim aldım. Motoru yapmadan önce merak etme sıfır gibi olacak dediler, ondan sonra rahat kullanırsın dediler.
Neyse aracı teslim aldım tam 1 hafta sonra uyarı ışıklarının neredeyse hepsi yandı ve araç 2-4-6 vitese geçmez oldu.
- Bu sefer EDC beyni bozulmuş + Benzin filtresini değiştirmek gerektiğini söylediler. Tabi biraz tartıştım neden başta söylemiyorsunuz diye vs derken bana 5k civarı bir fatura daha çıkardılar.
Aracı teslim aldım yine tam 1 hafta sonra uyarı ışıklarının neredeyse hepsi tekrar yandı.
- Dün aracı tekrar yetkili servise bıraktım şimdi 2 adet enjektör ateşlemiyor onların değişmesi lazım diyorlar. Yine yüklü bir miktar fatura çıkartacak gibiler. Piston kırılmadan öncede 150 bin bakımlarından akü, alt takımlar vs herseyi değiştirmiştim.
En başta motoru yaparken bunlarında sorun çıkarabileceğini söyleselerdi bu parasızlıkta hiç yaptırmazdım.
Şimdi sorum şu ben araçtan pek anlamam sizce bu yetkili servis motoru yaparken bana garanti vermişti bunlar garanti kapsamında değil başka parçalar diyip duruyor, bu doğrumudur?
Siz olsanız bu durumda ne yapardınız ?
İyi forumlar