Ben ilk yıllarda sadece Türkiye ziyaretçileri için kdv kestim, bu da toplam tutarın yaklaşık %10-15 i kadardı.
Yani 10bin lira ödeme aldım, 1000 tl Türkiyeden kazandıysam, 9bin kdv siz, 1000 de kdv li keserek kdv ödedim. fakat ben bunun yanlış olduğunu savunuyorum.
Hizmetten Türkiye de faydalanılıyor deniyor fakat bizim muhattabımız Türkiye deki reklam veren değil. Ben google a hizmet veriyorum, muhattabım google, ve ben hizmeti İrlanda ya satıyorum.
Verdiğim linkteki makale de bunu net bir şekilde açıklıyor, bizim verdiğimiz hizmetten google İrlanda da yararlanıp, bize İrlanda dan para ödüyor. Kdv yi ödemesi gereken biz değil, google a reklam veren kişiler ve firmalardır.
İşin tuhaf yanı büyük firmalar zaten ödüyor bunu, ödemezse gider gösteremez, onların ödediği kdv yi, üstüne birde biz ödüyoruz, yani bir hizmetten 2 defa kdv ödenmiş oluyor.
Ben de uzun süredir bunun yanlış olduğunu savunuyorum ama yoruldum artık, son bir kez mahkemeye taşıycam konuyu, yine sonuç alamazsam bırakıcam peşini.
Hiçbir muhasebecinin, mali müşavirin bu durumun aksini iddaa edeceğini düşünmüyorum, ki zaten çevremde durumu doğru şekilde izah ettiğim herkez doğrusunun bu olduğunu anlıyor.
Ama malesef yıllardır yetkililere anlatamadım bu durumu.
Hocam hiç denetleme geçirdiniz mi?
Bı de şuan nasıl kesiyorsunuz faturayı