nokie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
görselleri kaldırsanız bile bugüne kadar o görseller sayesinde elde ettiğiniz haksız kazancı tazminat yoluyla talep edebilirler.

böyle büyük markaların global anlaşmalı olduğu hukuk büroları oluyor. onlara iletiyorlar, Türkiye de hangi hukuk bürosu ile anlaşmaları varsa süreci o devralıyor.

dava açarlarsa e-devletten görürsünüz.

fikri mülkiyet haklarına tecavüz nedeniyle savcılığa şikayet olursa emniyet ifadesi için ayrıca davet alabilirsiniz.
Hocam açıkçası hukukçu arkadaşların dikkatini çekeceğini bildiğim için bu ilk cümlede bahsettiğiniz konu ile alakalı kısmı bilerek kalın yazmıştım. Ürünler internet sitesinde satışta değildi sadece görselleri paylaşıldı instagram hesabında. Fakat bu eylem yine de ticari olarak mı algılanır? Bilmediğimden soruyorum. Ayrıca böyle durumlarda bildirim yapılırken herhangi bir belge vs sunulması gerekmiyor mu? Tarafımıza sadece telif hakkı bizim kaldırın lütfen denildi. Israrla istememize rağmen ne link ne de herhangi bir belge paylaşıldı tarafımızla.

Bu bizim için avantaj değil midir? Yani bu şekilde başka bir rakip marka rakip firmada atabilirdi bana mesaj yine tedirgin olup kaldırılabilirdi görsel. Bir eksiklik yok mu?

Teşekkürler cevabınız için.