Aktif sigortam olmadığı için bugün eşim özel hastaneye gitmek zorunda kaldı bir sürü test vs falan elimizdeki son parada bitti diyebilirim İnş bu süreç beni düşünmekten kanser etmeden bitecek. İsteğe bağlı sigorta yatırıyordum düzenli bir şekilde ödüyordum ,13 aydır ödeyemedim ( bir yıldır bir işim bile yolunda gitmedi malesef). Bunu iptal edersem önceki borç siliniyor mu ? Silindikten sonra tekrar başlatabiliyor muyuz?
Bir yerde sigortalı çalışıyor olarak göstersem kendimi bana maaliyeti ne olur acaba ( en az ne kadara halledebilirim). Aktif hale gelmesi 1 ay mı sürüyor.
3 yaşında bir kızım var normalde 18 yaş altı muayene ücretsiz ama her durumda geçerli mi , düzenli olarak kalp muayenesi var ( bizde genetik malesef kardeşimi bu yüzden kaybettim), bunun için sürekli özel bir hastaneye gidiyorduk doğduğu günden itibaren ( sigortayla anlaşmalı hastane belli bir miktar ödüyorduk sadece). Bu kontroller devlet hastenesinde yapılabilir mi, yoksa hastalanmadan gidilmez mi ? Rutin kontrol yaptırabiliyor muyuz yani.
Bilen biri varsa yanıtlarsa sevinirim.