yuxelmurat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar aranızda avukat varsa bana yardımcı olabilir mi?

Durumu özetliyeyim;

Bir GS Fan sayfasıgeçen sene Falco transferi hakkında sürekli paylaşımlar yapmaktaydı. Geldi, geliyor, uçağa bindi, vazgeçildi vs. gibi.

Yine spekülatif bir haber paylaştığında dayanamayıp altına "Biri şuna bi ..... git desin" yazmışım.

Haberin kaynağı olan gazeteci tarafıma hakaret davası açmış.

1- Gazeteciyi takip etmiyorum.
2- kendi sayfasına yazmadım.
3- adı benim tivitimde geçmiyor.
4- mention'da yok.

benden uzlaşmacı ile 4 bin tl para +özür mesajı talep ettiler.

kabul etmezsem konu mahkemeye gidecek.

Ben adama küfür etmediğimden eminim fakat gazetecinin bağlı olduğu medya grubundan dolayı yargının lehimde değil alehimde karar vermeye yatkın olacağından da çekiniyorum.

Bu tutarı kabul etmeliyim.

Sadece "biri şuna bi .. git desin" tivitinden yüklü bir ceza + avukatlık masrafı alır mıyım?

Bugüne kadar böyle bir olayla hiç karşılaşmadım. Sosyal medyayı adım soyadım ile kullanırım. Şahıslara karşı tartışma hakaret küfür vs den kaçınırım. kafam çok karıştı. Troll olmak lazımmış diye düşünüyorum. Anonim hesapla önüne gelene küfür et.
Buna benzer bir olay yaşadım 2019 7. ayında kişi sizin ki gibi bağlı olduğu kurum yüzünden yargı lehimde karar verdi.. Daha öncesinde uzlaşmacı avukat arayıp 5.000TL talep ettiklerini söyledi kabul etmedim yargıya taşıdım 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırdı daha önce bir suçunuz var ise 4.000 tl ve özürü kabul edin bitsin uğraşmaya değmez bu arada İstinafa gönderdim fakat sonuç alamadım ceza onandı kağıtları bekliyorum bakalım

perkosan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen sene demişsiniz en az 6 ay geçtiyse olay zaten zamanaşımına uğramıştır.

Hakaret Suçunda Zamanaşımı Süresi
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 73/1 maddesine göre bu süre fiilin işlenmesinden itibaren 6 ay olarak belirlenmiştir: “Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse altı ay içinde şikayette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.”

Üstteki mesajı yeni gördüm arkadaş doğru söylüyor mahkemede böyle bir durumla karşılaşmıştık 6 ay geçtiyse herhangi bir durum söz konusu değil.