Aslında off-topic kategorisinde mesaj yazmıyordum, bugüne kadar hiç yazmadım galiba ama, bu konuda uzun yıllar bu işin ticaretini yapmış olan r10 halkının fikirlerini gerçekten merak ediyorum..
Özel bir beyaz eşya servisi ısrarla web sitesinin kurulumu ve ads reklamları için bizimle çalışmak istiyor, rakipleri bizim müşterimiz olduğu için işi bize yaptırmayı kafaya takmış. Ama firma ******** yani bize ödemeyi peşin yapacak olsa da yüzlerce insanı mağdur etmişler haklarında hırsızlık suçlamaları var vb.
"İstediğiniz konum ve kelimede ilk 3 sıra bizim müşterimiz 4üncü sıraya kim düşse şikayetçi olacak dolayısıyla bulunduğunuz şehirde sizin sektörünüzde yeni iş alımı yapamıyoruz" şeklinde kibarca reddettik adamı. Kibar kibar konuşan adam birdenbire bağıra çağıra ağıza alınmayacak küfürler falan etmeye başladı. Neye uğradığımızı şaşırdık, sinirlerimiz de bozuldu ama meseleyi uzatmamak adına kapatıp engelledik.
Şimdi sizce profesyonel bir hizmet veren parayı veren her kim olursa olsun, düdüğü çaldırmalı mıdır. Yoksa işletme kendi başarısı için stratejik olarak, veya sırf müşterinin imajından dolayı keyfi olarak iş seçmeli midir?
Düdüğü çalmak istiyorsanız fiyatı bu diyip halihazırdaki firmamın ücretlerinin en az 5 katı fiyat çekerim, aksi halde çalışmam. Ayrıca bu tarz firma ve kişilerle (son kullanıcıyı zarar uğratan, aldatan veya art niyetli) asla 5 değil 155 katı bütçe de verse çalışmam.
Kim güzel bir (işte) aracılık ederse, ona o işin sevâbından bir pay vardır. Kim de kötü bir (işte) aracılık ederse, ona da o kötülükten bir pay vardır.