şu sıralar eticaret için site açıp hem kendi ürünlerimi hemde başka sitelerdeki ürünleri satmayı düşünüyordum ama seo ,reklam, altyapı, ödeme ,kargo sistemini düşününce vazgeçtim ,bunun yerine pazaryerlerinde(n11-gg-trendyol-hepsiburada) mağaza açma düşüncem var bir çok şey hazır olduğundan uğralmak zorunda kalmayacağım (altyapı-seo-pos-kargo...) yalnız öğrenmek istediğim beni sıkıntıya sokabileceğini düşündüğüm başlıklar var pazaryerlerinde ürün satan arkadaşlardan bu süreçlerin nasıl işlediğini mümkünse öğrenmek istiyorum , cevap yazan herkese şimdiden teşekkürederim

1-) İPTAL
2-) DEĞİŞİM
  • SİPARİŞ KABUL EDİLMEDEN DEĞİŞİM TALEBİ
    1A-) ALICININ TALEP ETTİĞİ ÜRÜN STOKLARDA YOK İSE
    1B-) ALICININ TALEP ETTİĞİ ÜRÜN FİYATI FARKLI İSE
  • DEĞİŞİM MAĞAZA TARAFINDAN KABUL EDİLDİĞİNDE DEĞİŞİM TALEBİ
    2A-) ÜRÜN KARGO SÜRESİNİ BEKLİYOR İSE (ÜRÜNÜ KARGOYA 5 GÜNDE HAZIRLARIM DİYE SÜRE GİRDİĞİMDE)
    2B-) ÜRÜN ÇIKIŞ YAPMAMIŞ
    2C-) ÜRÜN ÇIKIŞ YAPMIŞ TAKİP NO GİRİLMEMİŞ
  • DEĞİŞİM İSTENEN ÜRÜN KARGOLANMIŞ İSE
    3A-) ÜRÜN ALICI TARAFINDAN TESLİM ALINDI İSE
    3B-) ÜRÜN ALICI TARAFINDAN TESLİM ALINMADI İSE
3-) İADE

ÜRÜN İADE POLİTİKASI NEDİR ?
öğrenmek istediğim satışı onayladım müşteri ürünü aldı onayladı pazaryeri ödemeyi hesabıma geçti müşteri ürünü iade etmek isterse işlemler nasıl devam ediyor ? yardım sayfalarınında bireysel kullanıcı kısmını okudum 3 gün +24 saat diyor ama mağaza kısmında bu konuya değinilmemiş(sanal açmadan görebildiğim kısımlarda)
iadeyi kabul edersem ödemeyi ben mi geçeceğim yoksa pazaryeri geçip benden mi tahsil edecek ? ödemeler bu başvurular oluşunca bloklanıp işlemler sonuclanınca mı gönderiliyor ?

iyi çalışmalar