Webgelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Ben Daha önce bir kekeme olarak kendimi nasıl Düzelttim Sana biraz bahsedim Aslında Lise 1 Kadar Çok Berbat Durumdaydım sonrasında düzelmeye başladım bende. Lise 1 kadar utanıyordum insanlar ile konuşmaktan bu sebep ile sosyalleşme gibi bir durum olmadığından bir kelimeyi hatta ismimi abartiyorum 3 dakikada zor çıkartıyordum.

1. Sosyalleşecek

2: Herkes ile sohbet edicek kesinlikle utanmayacak

3: Ayna karşısına geçip sesli kitap okuyacak

4: Çıkaramadığı bazı kelimeleri ( şey) < kelimesini kullanarak kendisine zaman kazandıracak

5: Güvende hissedeceği ve onu dalgaya almayacak arkadaşlar edinecek

6: Aile içerisinde kimse dalgaya almayacak

7: Konuşurken bir başkası müdahale edip onun cümlesini tamamlayamıyacak ( Tamamlarsa sürekli onun arkasına sığınacak)

8: Arkadaş çevresinde sürekli sohbetlere katılarak kendini özgüvenli hissedicek

daha bir çok şey ile kendini geliştirebilir. Bu yazdıklarımı o arkadaşa okut gerçekten 1 kelimeyi çıkaramıyordum. Babam küçükken ben markate salardı tek gidemezdim anlatamazdım derdimi utanırdım benle dalga geçicekler diye . O denli berbat halde idim. Umarım düzelir çok kötü bir durum kendini ifade edememek kendini anlatamamak çok berbat bir durum kendimden bilirim.
Maşallah, Anladım Hocam Aydınlatıcı Bilgi için Çok ama Çok Teşekkür Ederim. Aynısı Gibi İletiyorum Kuzenime Çok Utanıyor. Çok Fena ve Çok Konuşkan ama Kekemelik Öyle Büyük Bir Engel ki Kendisine. İnşallah Düzelir