Sadece hosting'lere yapılan şikayetler için değil. Bizim de başımızdan geçen bir olay var. Firmamızı taklit eden bir firma var. Bu firma ;
1-) Şahıs şirketi ve kendini forumda ltd şti olarak gösteriyor. Kendisi bu sebeple 2 gün banlandı ancak banı açıldıktan sonra aynı ihlali yapmaya devam ediyor. (İsim vermeye gerek yok)
2-) Bu firmanın YS belgesi yok. Belgesi olmayanların hosting ve reseller satışı yasak olmasına rağmen konuları hala kapatılmamış durumda. Üstelik bu kuralı da biz koymadık. R10'un kendi koymuş olduğu bir kural. Kaç kez rapor ettim. Kısa kısa verilen cevaplar dışında çözüm odaklı işlem yapan olmadı. Böyle olacaksa YS belgesiz hosting ve reseller satışı yasaktır ibaresi kaldırılmalı yada yanına "bu kuralı çiğnemek serbesttir, süs olarak bu kuralı koyduk" ibaresi eklenmeli. İlgili üyenin Gold üyeliği var. İnsanların aklına farklı şeyler gelmiyor değil ancak bunu getiren maalesef eskisi gibi uygulanmayan r10 kuralları.
3-) Bu firmanın isim hakkı bize ait. "trlokasyon" ve "turklokasyon" olarak iki marka ismiyle de Locarno sınıflandırmasına göre 35, 38 ve 42 sınıflarından ayrı ayrı marka hakkı bize ait. Online sorgulamada da görülebilir. Yani internetten her türlü yer sağlayıcı ve satış yapma hakları, internet ortamıyla ilgili her türlü hakları iki isim için de ayrı ayrı patentli olarak tarafımıza ait olmasına ve bunu beyan etmemize rağmen üye hala forumda cirit atıyor.
Özetle r10'u kötülemek gibi algılanmasın söylemek istediklerim. Sadece son zamanlarda r10'a üye olmanın kolaylaştırılması ve üye sayısının da beraberinde artması neticesinde yönetim ekibi taleplere artık yetişemiyor gibi gelmeye başladı. Yoksa kimse forumdaki kalitenin düşmesini elbette istemez. En başta yöneticiler bunu istemezler ancak moderatör sayısı, artan üye sayısına yetişemiyor ve derdinizi anlatmaya çalışırken moderatörlere bildirilen rapor sayısının fazla olması sonucunda bazı şeyler gözden kaçıyor gibi. Üye sayısıyla beraber yönetici kadrosu da doğru orantılı olarak büyümeli ki bu tür durumlarda derdimizi anlatabileceğimiz birilerine ulaşabilelim. Biz ulaşamadık. Kötü niyetli düşünmek istemiyorum gözden kaçmıştır deyip geçiyorum.