Bu gün son bir sınavım kaldı Yaz okulu yapıp mezun olacam Derslerinize çalışın ben çalışmadım bir yaz uzattım

Artık öğrencilikten kurtulacam inşallah. Açıkcası mutluyum bir çok kişi ''okulu özleyecen veya bu günleri özleyeceksin'' diyor ama ben özlemeyecem hiç okulu sevmezdim sevmeyecem de sıkıcı geliyordu her zaman

Tabi okumak iyidir belki okul dersleri falan bana bir katkısı olmadı ama üniversite okuyacaksanız kesinlikle kendi şehrinizde okumayın veya kendi şehrinize yakın şehirlerde okumayın tamamen farklı bölgeler olsun. Biraz ailenize uzak olsun kendinizi keşfetmenize neden olur. Ayrıca sorumluluk almanız gerektiğinde kendi sorumluluğunuzu alırsınız sorumluluklardan kaçamazsınız. Kendinizi öğrenirsiniz ayrıca farklı bir bölgede öğrenci olmanızın bir diğer avantajı ise ben köyde doğdum büyüdüm. Yani belli bir sosyal çevreye sahipsin hepsi aynı kafadandır tek ayrıldıkları nokta siyasi olur ve sadece 2 seçenek vardır o siyasi ayrılıkta buda sizin hep 2 kalıpta farklılaşmanıza neden olur. Bu yüzden farklı bölgelerde okuyun ayrıca türkiyenin güzel insanlarıyla tanışırsınız etnik köken fark etmeksizin değerli dostlarınız olur. Tüm insanların farklılıklarını neden olduğunu tam anlayamazsanız da sizi farklılığınızla kabul eden insanlarla yaşarsınız ve sizde onları kabul edersiniz İletişim becerileriniz gelişir. Hayatınızda farklı hedefleriniz olmaya başlar. Farklı şeyler keşfedersiniz.

R10 her zaman bir çok şey bana öğretti ve mutluluğumu r10 da paylaşmak istedim Bir çok arkadaşım var burada çokta değerli arkadaşlardır neredeyse hepsinden bir şey kesinlikle öğreniyorsunuz. Ne kadar yeni insanlarla tanışmaktan uzak kalsanız o kadar az şey öğrenirsiniz.