Bir zamanlar fotoğraf hastasıydım öyleki bir instagram hesabı açmoştım ve çektiğim fotoğrafları paylaşıyor, fotoğraf çekmek için gittiğim yerleri canlı yayın açarak bisikletle gidiyordum. 10-11 bin takipçim olmuştu daha sonra blog sayfamı açmıştım yukarı kaydır yaparak iyi de bir kitleye erişebiliyordum. Takipçilerimle çok samimiydim yani ben de onları takip ediyor hatta çektiğimiz fotoğrafları tartıştığımız bir gurup bile oluşturmuştuk lakin bir eksiğim vardı benim. Fotoğraf makinem yoktu. Teknosa da canon 850d görmüştüm dokunmatik ekranı vardı tabi o sıralar deli gibi araştırıyordum bi fotoğraf makinem olmalı nereye gitsem boynumda taşımalıydım hatta fotoğrafçılara gidiyor 2. El fotoğraf makinesi alacakmış gibisnden profesyonel makinelerini inceliyordum o makineleri incelemek bakmak ve deneme çejimi yapmak bile benim için ayrı bir tutkuydu, yani ciddi manada kesinlikle ticari bir kaygı gütmeden bağlanmıştım fotoğrafçılığa. Tabi bunca deneyimden sonra telefonla doğa ve manzara fotoğraflamak beni tatmin etmiyordu üstte yazdığım gibi teknosa da bulmuştum canon marka makinemi lakin bir sorun vardı benim o makineyi alacak bütçem yoktu. Taksitle almaya karar verdim öğrenci bursumun tamamını feda edebilirdim 1 yıllığına lakin kendileri ing ile çalıştığı için faize girmek istememiştim. Ben de başka modellere baktım 2000d 600d vs. Gibi makinelere baktım lakin alamadım yine karşıma faiz çıktı ben de vazgeçtim. Ama hala YouTube dan deli gibi sanki elimde yarı-profesyonel bir makine varmışçasına eğitim videoları izliyordum hatta geriye dönüp baktığımda toplamı 20-25 saat ediyordu izlediğim videoların ama her ne olduysa makineyi alamamam beni üzdü sonra birden bıraktım fotoğraf çekmeyi. Soğumuştum artık eskisi gibi ilgimi çekmiyordu ben de sayfayı kapattım arkadaşlara veda ettim. Normal hayatıma devam ettim. Şimdi bu videoyu izledim bunları yazdım duygulandım eski günleri hatırladım. Ama hiçbiri boşa gitmedi eminim çünkü doğayı seven insan kuşaları gökyüzünü seven insan onları ölümsüzleştirmek için fotoğraflar... hiç birinin de zararını görmedim ara ara görüştüğüm fotoğrafçılar var ama onlar makine edindi devam ediyor çok mutluyum Saygılarımı sunarım, Cumhur.