Madjal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
müfettişin kendisi söyledi kdv kısmını çizgi atıp fatura keseceksin ve sadece gelir vergisi ödeyeceksin dedi.
gelirlerin hem yurt dışı hemde yurt için tıklamalardan geldiğini söyledim.
normalde bende sadece yurtdışı tıklamalar kdv den muaf tutuluyor diye biliyorum.
ayrıca ben bu paranın hepsi kar değil falan demeden müfettiş kendisi bu işi yapıp bu parayı kazanırken %60-70 reklam giderin olduğunu tutanağa ekledim dedi. "gider o kadar değil mi" diye sordu bende yaklaşık %50 diyebiliriz dedim. "tamam ben böyle yazdım faydası olur sana" falan dedi
benim kendimi savunmama gerek kalmadı teşekkür ettim.

sürekli çıkacak vergiyi ve kesilecek cezayı düşünüyorum
aslında bende pişmanım ama sizin kadar şanslı olamayacağım kesim
https://www.r10.net/adsense-odemeler...dv-durumu.html

kdv durumunu forum a yazmıştım. Yurtiçi yurt dışı farketmez KDV ye tabi değilsiniz.

Çok şanslısınız. Böyle bir müfettiş ancak 100 kişide 1-2 tane denk gelir.

Size muhtemelen13.000 TL gelir vergisi aslı,13.000 TL de gelir vergisi cezası çıkaracak.
Uzlaşmayla 13.000 TL lik cezanın % 80 leri silinir.
Müfettişin yaklaşımına göre size fatura kesmeme konusunda özel usulsüzlük cezası da kesmeyecek, öyle görünüyor.

Yani sizin ödemeniz gereken rakam faiziyle en fazla 13-15binde kalır. (vergiye kaydınız olsaydı, düzenli muhasebe tutup, beyanname verseydiniz, daha fazla vergi öderdiniz) Gayet güzel bir inceleme. Çok şanslısınız. Hatta şu ana kadar karşılaştığım en şanslı kişiler listesinde top 10 dasınız. Müfettişiniz hem bilgili, donanımlı hem de insan evladıymış.

Sizin adınıza da ülkem adına da bu müfettişle gurur duydum, çok mutlu oldum.

Kenan Gümüş
S.M. Mali Müşavir
sn.kenangumus@gmail.com