"Yoksa adam parayı aldım scripti yazarken bana hakaret etti ben de o yüzden scripti de teslim etmedim görüşmedim der. 400 lirayı geri öderim der, savcının odasından elini kolunu sallaya sallaya çıkar."
Linkte açık açık do-landırdığını söylüyor + whatsapp'da mesajlarda duruyor yani evet kanıt olmasaydı elini kolunu sallayıp çıkardı. Ve bu iş nitelikli dol-andırcılığa giriyor hocam

alacak verecek meselesi bu değil. Ücret karşılığında bir ürün alıyorum ama teslimatı olmuyor? Ürünün fiziki olması önemli değil ki..
Kafandan suç icat ediyorsun. Linkte seni dol@ndırdığını söylemiyor sana scripti teslim etmediğini çünkü senin bir dol@ndırıcı olduğunu düşündüğünü söylüyor. Ücret karşılığında bir ürün ya da hizmet aldığında bu ürün teslim edilmediğinde gidip dol@ndırıcılık davası açmazsın gidip tüketici mahkemesine dava açarsın ya da alacak verecek meselesi diye icra dairesine dava açarsın. Ya da sebepsiz zenginleşme davası açarsın.
Bir ürünün teslimatının olmaması ticari bir meseledir. Dol@ndırıcılık değil. Gidip savcılığa değil tüketici mahkemesine dava açarsınız. Linkte adam senin dol@ndırıcılık yaptığını farkettiği için scripti teslim etmediğini söylüyor. Yani ortada bir dol@ndırıclıktan ziyade alacak verecek sorunu var. Nitelikli dol@ndırıcılıkta kastı ispat etmen lazım. Alışverişte ürün bedeli eksik ödendiğinde ya da ödenmediğinde veya mal teslim edilmediğinde ya da eksik teslim edildiğinde bu dol@ndırıcılık olduğu anlamına gelmez. Ben senden borç aldım 2 hafta sonra ödeyeceğim dedim. Ödemedim. Dol@ndırıcı mıyım? Bankadan kredi çekip ilk taksidini bile ödemedim, ben dol@ndırıcı mı oluyorum sanıyorsun? Kafanızdan dol@ndırıcılık icat etmeyin.
Ortada ticari bir anlaşma var. Ve ticari anlaşmanın şartlarına uymayan bir taraf var. Adam sana hizmet teslim edeceğini söylemiş ve hizmeti teslim etmemiş. Bu bir dol@ndırıcılık değil alacak verecek sorunudur. Savcıya gittiğinizde cimerden aldığınız yanıtın benzerini alırsınız. Bu adamın dol@ndırıcı olduğunu ispat etmeniz için, sizin gibi bir çok mağdurun olduğunu veya bu adamın aslında scripti yazacak kapasitesi olmadığı halde sadece sizin paranızı alabilmek için teslim edemeyeceğini bile bile sizinle ticari ilişkiye girdiğini ispat etmeniz lazım.
Yapmanız gereken bu kişiye maliyeye şikayet edip sebepsiz zenginleşme davası açacağınızı söylemek. Maliye'ye de bu kişinin sizinle iş yaptığını ve fatura kesmediğini, kayıt dışı ticari iş yaptığını ihbar edip, tüketici mahkemesinden de sipariş edip ödemesini yaptığın hizmeti teslim alamadığın için alacak davası aman gerekir. Maliye tüketici mahkemesinden daha çok canını yakacaktır.