Yeni projemiz için geçen hafta, sürat kargo, yurtiçi kargo ve ptt kargo ile görüştüm ve bugün tekliflerini ilettiler bana. Kargo ücreti desileri 1-5 desi arası. Satışların %90 ı kapıda ödemeli olacak. Bu yüzden kapıda ödeme hizmet bedeli de benim için çok önemliydi. 16 senedir e-ticaret ile uğraşan biri olarak kargo ücreti ve kargo kalitesi konusunda epey hassasım.
Sürat kargo 9 TL kargo + 4 TL kapıda ödeme hizmet bedeli
Ptt kargo 13 TL kargo + 2 tl kapıda ödeme hizmet bedeli
Yurtiçi kargo 13 TL kargo + 4 tl kapıda ödeme hizmet bedeli

Sürat kargo ile 8 senedir çalıştığım için ve zamanında günlük 400 paketlere çıktığımız için bölge müdürünün bana özel verdiği teklif. Sayılı kişilere bu fiyat verildi, dedi. Fakat sürat kargo son zamanlarda iyice zıvanadan çıktı. Teslim oranları ve hizmeti çok kötü. 1 sene öncesine kadar yine kör topal idare ediyorduk.
Yurtiçi kargo ve ptt kargo ise depoda ürün adedi, çeşitliliği ve ofisi gördükten sonra ve günlük 100 pakete yakın taahhütte bulunduğum için bu fiyatları verdiler.

Daha önce yurtiçi kargo ve ptt ile de çalıştım. Ptt bazen yavaş ama en azından, adreste müşteri bulunamadığı zaman ptt kargo şubesinde 10 gün bekliyor ve en ücra köşelerde dahi ptt kargo var. Yurtiçi kargonun hizmeti biraz daha kaliteli. Sürat kargoyu seçersem zaten sadece kargo tutar için seçerim ama artık onun da fiyatları yüksek. 1 sene öncesine kadar sürat kargo ile 9.4 tl kapıda deme hizmet bedeli dahil kargo gönderimi yapıyorduk.

2 haftadır deneme reklamlarına çıkıyoruz bir kaç gün kapıda ödeme hizmet bedeli 12 tl dedik bir gün 15 tl dedik. Kargo ücretleri çok yüksek geliyor mecburen 10 tl deyip kalan tutarı ürün tutarına ekleyeceğim.

Gelelim soruma

Siz olsaydınız hangi kargo ile çalışırdınız