Hocam selamlar öncelikle. Neredeyse birebir aynı endişeleri yaşıyorum şu süreçte.
Öncelikle bu noktada bence çalıştığınız alanın da önemi var, sizin ilgileriniz ile ne kadar ilgili, orada tam zamanlı olarak bulunmak sizi süreç içinde köreltir mi köreltmez mi sorusunun tek yanıtı sanıyorum yapıyor olduğunuz işin ilgi alanlarınız ile ne kadar kesişiyor olduğu. Eğer ilgi alanınız ile hiç kesişmiyor ise orada bulunmayı sürdürmek başlı başına anlamsız bir eylem.
Öte yandan freelance olarak yaptığınız işlerin sizin yaşamınızı ne düzeyde etkilediği konusu var. Yapıyor olduğunuz işten kazanıyor olduğunuz para gereksinimlerinizi karşılamaya yeterli mi, ya da gelecekte yeterli olacak mı? Öte yandan freelance iş yapma durumunu günlük yaşamınızın bir parçası haline getirmek istiyor musunuz sorusu var. (Uyku, verimsizlik, olası sorunlarda güvencesizlik vs.)
Benim bu süreçte kurguladığım yol ise memuriyet ile işimi sürdürürken vaktimi verimli kullanabileceğim ve mümkünse sektörüm ile ilgili güçlü ve pasif gelir elde edeceğim bir proje yapmak. Öğretmenlikten elde ettiğim gelirin bir kısmını uzun vadede projenin sürdürülmesinde kullanabilirim diye düşünüyorum.
Sorunun analiz edilecek çok boyutu var bana kalırsa, bu başlık güzel olmuş. Sanıyorum uzun uzun irdeleyebiliriz.