Konu
Memuriyet mi? Freelance mi? Her ikisi de mi?
11-06-2020, 01:18:15
TekUmut
Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Hayalinizdeki hayatı mı yaşıyorsunuz?
3 Ay önce verdiğim bir kararla artık istediğim işi evimde ailemle yapıyorum. Lise mezunuyum ve 2 yılı aşkın süredir reklam ajansında grafiker olarak komik bir rakamla grafikerlik yapıyordum. Aynı anda da aldığım ufak tefek işlerle harçlık kazanıyordum. 3 ay önce kızım dünyaya geldi ve artık yapmam gerektiğini anladım. Kendi firmamı kurdum ve artık evimde kızımı sevip, ailemle vakit geçirip, eşime yardım ederek hem işimi yapıyor hemde kazanıyorum. Bazen daha fazla yorucu olabiliyor kimse kolay olduğunu düşünmesin ama aile olduğumu hissediyorum artık. En güzelide kızımın büyürken her halini gözlerimin önünde görüyorum. Hayalimdeki mesleği yapıyorum.
Ne olmak isterdiniz? Ne oldunuz?
Valla en son evde ufak tefek grafik çalışmaları yapıyor ve sosyal medya ile ilgili işler yapıyordum. Evlenmeden önce işsiz damat mı olur dendi reklam ajansında grafiker oldum yanlışlıkla. Sevdim ve kendimi geliştirdim. Düz lise mezunuyum. ( Liseden sonra aileme bakmak durumunda olduğum için okuma imkanım olmadı ilerde inşallah.)
İnsan kendini bilirse, planlarını buna göre yaparsa sistem içerisinde körelip memur kafasına evrilir mi? Yoksa uygun zamanı beklemek de bir nevi kendini kandırmak ve garanticilik midir?
Kimsenin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Hayatı siyah yada beyaz görür insanlar oysa arasında yüz binlerce gri tonu var. Evlenmeyi düşünüyorsanız ve aile olmak istiyorsanız bunu evlenmeden yapın derim. Benim için hayatımda yaptığım en riskli kararlardan biri oldu.
Bu piyasada herkes empati kurup arkadaşlarım, dostlarım edindiğim duruma karşı mutluluğunu ve sevincini paylaşıyor. Oysa belki de benim yerimde olmak istemezlerdi. Ya da isterlerdi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Şahsi fikrime göre bunun kararını kendin vermelisin. Şuanda bu kadar uzun bir konu açabiliyorsan belki de çoktan verdin. Okuduğuma göre kaybedecek memurluk haricinde hiçbir şey yok önünde. Bana kalırsa ilk kaybetmen gereken şey bunlardan önce alkol alışkanlığın olmalı. Tekirdağlıyım hiçbir yararını görmedim 20 yıl boyunca.
Yazdıklarımda hata varsa kusura bakmayın. Hayırlı geceler.