abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne olacaktı köylerde yaşıyor olsaydık. Onları ben ihtiyaç olarak görmüyorum öyle bir tanımlama da yapamam. Kimsenin playstation'a ihtiyacı yoktur ama suya ekmeğe havaya barınmaya var. Kimsenin her yıl çıkarılan yeni model cep telefonlarına ihtiyacı yoktur. Kimsenin atom bombalarına ihtiyacı yoktur silahlara ihtiyacı yoktur. Sence gelişiyor muyuz yoksa dünyayı yok olmanın eşiğine mi sürüklüyoruz? İnsanın tütüne ihtiyacı var mı hayır ama tüketiyoruz kendimize zarar veriyoruz buna nasıl ihtiyaç denilebilir. Doğanın dengesini bozuyoruz ve bunu yaparken haklı sebeplerimiz olduğunu ileri sürüyoruz.

Sonuçta yapıyor muyuz evet ve kendi sonumuzu hazırlıyoruz. Kendi sonumuzu hazırlarken mesela ürememizin de manası kalmamış oluyor. Belki de nüfusun azalması gerekiyordur dengenin korunması için. Ayrıca kurtarıcı gelmeyecek diyorlar bir kurtarıcı gelmeyecekse dünyanın 100 yıl daha ayakta kalacağına ihtimal vermiyorum. Binlerce yıldır savaştığımız virüs ile bugün teknoloji olmasına rağmen tek yaptığımız kumaş parçasını ağzımıza götürmek. Değişen nedir?

En basit sorunumuz yani ondan örnek verdim. İklim değişikliği havanın kirlenmesi kuraklık radyasyon fazlalığı netice olarak aslında dünyayı yok etme sevdasına girmişiz bence. Bir kurtarıcı gelmeli ve insanlara kim olduklarını ne yaptıklarını hatırlatmalı. Kurtarıcı semboliktir ama tanımı hak eden biri, birileri olmalı. Dünyayı teknolojiyle yok ederken yine teknolojiyle kurtaramayız mümkün değil.

Nasıl ki geçen zamanı geri alamıyoruz verdiğimiz hasarlar kalıcı olmakta ve insanoğlunun ne zekası ne bilgisi ne de vakti bunun önüne geçmek için kafi gelemez. Kurtarıcı artık uzaylılar mı olur dini bir lider mi olur orasını bilemem ama bilim camiasından kimse bizi kurtaramaz. Kurtarıcı gelecek ve götümüzü düştüğümüz durumdan kurtaracak.
Kurtarıcıya gerek yok ki. Doğa hesabının görür. Bir tür aşırı çoğaldığında av bulamaz kıtlık çeker ve sayısı düşer. İnsanoğlu da doğayı mahvettikçe yaşayabileceği alanlar azalır. Açlık çeker birileri ölür. Muhtemelen fakirler ölür. Çünkü aslanlar öleceği zaman da en güçsüz, iyi avlanamayan, yaşlı, hasta ve sakat aslanlar önce ölür. Doğa hesabını her zaman görür. Sen 100 sene doğaya karbon gazı sal. Isıyı 2 derece arttır, bir süper volkan patlaması 100 saatte ağustosta kar yağdıracak kadar madde püskürtür.

İhtiyaç dediklerinde sana göre ihtiyaç değil. O adamın ihtiyacı olmasa playstation a para vermez. Demek ki ihtiyaçlar sadece yeme içme giyinme barınma değil. Öyle olsaydı avcı toplayıcı yaşamdan bir adım ileri gidemezdik. Atom bombaları yokken de bir birimizin kafasına taşlarla sopalarla vurarak savaşıyorduk. Yani özümüzde değişen bir şey yok.