Muhtemelen müşteri iade kodunu kullanmadan direk firmanıza gönderim yaptı. Bu durumda geri göndermeniz gerekiyor. Müşteriden iade kodunu kullanmasını istemelisiniz. Bu gelen kargonun ücretini maalesef müşteri ödemeli kendi hatası çünkü.
Eyvallah, ürünü göndermesine gerek yok, tekrar satılamaz çünkü isteği doğrultusunda üretilmiş bir ürün. İnsani olarak, telefonla görüştükten sonra iadeyi kargo gelmeden onaylamıştım.(Tecrübesizlikte var tabi) Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Muhtemelen müşteri iade kodunu kullanmadan direk firmanıza gönderim yaptı. Bu durumda geri göndermeniz gerekiyor. Müşteriden iade kodunu kullanmasını istemelisiniz. Bu gelen kargonun ücretini maalesef müşteri ödemeli kendi hatası çünkü.
Müşteri iade kargo diyip gönderse iade kodu ile gönderecekti direk gönderim sağlamıştır yada koli büyüklüğüne göre o fiyat çıkmış olabilir ilk dediğim gibiyse müşterinin sorunu gelecek kargoyu alıp ücretini ödeyip tekrar iade kodu ile kargoya vermesi gerekiyor.
Geri göndermenizden dolayı tekrar size geri gelirse 2 kat ücretle karşılaşıcaksınız bu yüzden
Aynısı farklı firmalarda da başıma gelmişti, iade işlemlerinde kargo ücretini sizin ödemeniz gerekiyor ben de o şekilde iade etmiştim.
Daha sonra benzer bir problemi yaşayan olursa açıklayıcı olması için n11 yetkilileri ile görüşüp konuyu netleştirdim.
Böyle bir durumda kargo müşteriye ait oluyor. Hiçbir şekilde iade, değişim vs de kargo ücreti nakit istenmiyor doğrudan n11 üzerinden size gönderilecek tutardan düşülüyor.(İade de dahil) Şayet kargo gelmeden onayladıysanız benim gibi(önemsiz ürün olduğu için ve tekrar satılamayacağı için onayladım) ve kargo çalışanı ücret istediyse kabul etmeden geri gönderin.