Üye olurken sözleşmeyi okudunuz mu vs.. diyen arkadaşlar gözlerinde googleyi dev aynasına koyuyorlar. Evet inanılmaz büyük olabilir fakat yaşadığımız topluma hizmet vermek istiyorsa buradaki kanunlar onlar içinde geçerlidir. İstediği zaman çekilebilir fakat kalmak istiyorsa Burada ki A Firması İle Arasında hiç bir fark olmamalıdır. En azından bu Avrupa ve Diğer Tüm Hukuk Ülkelerinde Böyle.
Şimdi burada ben sizden x rakam ödeme alsam fakat sonra reklam vermek istediğiniz içeriği beğenmeyip hesabınızı engellesem ve paranızı iade etmesem. Böyle bir senaryo düşünelim ve sizde bana forumda bir şikayet konusu açsanız yada savcılığa gitseniz ne olur ?
Ceza Alırım.
Bu Google içinde aynı. Kullanıcı sözleşmesine isterse organlarınız bizimdir yazabilir bu tüketici hakları mahkemesi tarafından geçersiz görünür aldatıcı davranış olarak geçer. Ha eğer ülkeniz muz cumhuriyeti ise kalamar bir şirket hatta holdinge büyük olduğu için ses çıkaramaz diyorsanız Avrupa insan hakları mahkemesine de başvurabiliyorsunuz.
Avrupalı bir işçinin geçen sene googleden hakkında ki tüm bilgileri kaldırması için işlem yaptığını google red edince mahkemeye gittiğini ve googlenin hem ceza yiyip hem tüm avrupalılara özel bu seçeneği getirdiğini okudum.
Biz kendimizi düşük gördükçe onlar tekmeleyecekler. Sistem bu arkadaşlar.