Arkadaşlar, isminin bende saklı kalmasını istediğim bir platformda bir yazılımcı ile anlaştım. Yapacağı iş bir algoritmayı çözmek ve sonuç olarak excel çıktısı alacak program yazmaktı. Kendisi 650 TL fiyat teklifi verdi, pazarlıksız kabul ettim. Program algoritmayı ne kadar hızlı çözerse benim işimin de o kadar kolay olacağını, çünkü elimde çözülmesi gereken çok fazla dosya olduğunu kendisine ifade ettim.

Yaklaşık birkaç saat içinde programı teslim etti. Programda sorun yoktu kendisine de tam puan verdim sitede. Bugün diğer işlerden fırsat bulunca yazılımla çalışmaya başladım. Genellikle çözüyordu fakat arada bazı dosyalarda sorun çıkarıyordu. Aynı platform üzerinden yazılımcı kişiye bu durumu bildirdim. İşte sorun burada ortaya çıkıyor.

Yazılımcı kişi sorunlu dosyaları inceledikten sonra, sorunu düzeltirken daha hızlı çözen bir algoritma bulduğunu ve fakat bunun ek özellik ve yeni versiyon olduğunu, bundan dolayı benimle paylaşmak için 100 TL ek ödeme istediğini belirtti. Eğer ödemek istemezsem de yine yavaş olan algoritmayı paylaşacağını bildirdi.

Sorum basit. Bu olay sizin başınıza gelse, bahsi geçen yazılımcı hakkında ne düşünürdünüz?

Not: Sorun para veya miktarı değil. Davranış hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.