GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spor salonu motivasyonu dediğimiz olay var, ben 7 yaşında aktif spora başladım, lisedeyken milli takıma girdim ve 29 yaşıma kadar aktif olarak spor yaptım. Ne olursa olsun evde yapılanla salonday apılan asla bir tutulamaz. Disiplin salonda daha iyi oturur bunu eski pro sporcu olarak söylüyorum. Herkesin kend düşüncesidir ama salona gelmeden o atmosferi yaşamadan evde nereya kadar disiplinle çalışacaksın. Kaynaklar sınırlıdır. Yani siz 500 kerede söyleseniz evde şöyle olur böyle olur ben ömrümü spora adamışım bana kimse evde spordu bilmemneydi demesin. O salona gideceksin antrenman bittiğinde donunu bile sıkınca su akacak. Ben böyle düşünürüm hocam, spor salonları herdaim motivasyon kaynağı olmuştur.
Hocam diyorsun ki salon motivasyonu. Evet salona gidip çalışmadan çıkan bir adam görmedim. O salona giden adam az veya çok muhakkak çalışır. Bizim tartıştığımuz konu salona gitmek. Salona gitmeyen, kaytaran, erteleyen adama bu söylediklerinin hiç biri etki etmez. Ve toplumda bu adamların sayısı hiç de az değildir. Öz disiplin ve self motivation her insanda bulunmayan meseleler. Ve Eğer öz disiplin ve öz motivasyonunuz varsa kilo ve spor için bir salona, bir piste, bir parkura ihtiyacınız yok. Profesyonel spor için bir sahaya, bir salona, bir alete ihtiyacınız olabilir. Ama zayıflamak ve kişisel basit düzeyde spor yapmak için spor salonu falan değil ilk ihtiyaç duyulan şey motivasyon ve disiplindir.