Amcam için Turk.nete internet başvurusu yaptım. Daha önce Türk telekom sabit telefon hizmeti vardı ve bu hat üzerinden başvurduk. Önceden süperonline internet kullanıyordu ve onu kapattırmıştı. Dün TurkNetten abonelik işlemi tamamlanmıştır. Modem kurulumu yapın diye sms geldi. Bende kurmak için modemi taktım ancak dsl ve vdsl ışığı yanmıyordu. O yüzden kurulum yapamadım. Sonra telefona baktım çalışıyordu. Ancak şöyle bir durum var. Ben sabit telefonu arayınca normal arayıp konuşuyoruz ama sabit telefondan ben arayınca turk.net güvenliğiniz için gecici olarak işlemi durdurdu demekte ve müşteri hizmetlerine yönlendirmekte. Konuştuğumda ise henüz aktif olmamış diyorlar. Ne zamana olur dediğimde ise bilmiyoruz dediler. Sonra destek talebi oluşturdum ancak bugün modem kurulumunu yapabilirsiniz diye standart cevap vermişler. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Daha önce böyle sorun yaşayan oldu mu? Ek not: Ev içi bağlantıda sorun yok. Ayrıca modemi yeni aldık vdsl destekli. Türk Telekom ekip falan da gelmedi
Güncelleme: Sorun bugün halledildi. Türk Telekom ekipleri geldi baktı. Sonra sistemden bakacağız dediler sistemde bakır kablo yenilemişler. Geldi telefonda kullanılıyor. Tek sorun 35 mbps yerine 25 mbps alıyorum. Ama upload 5-6 mbps alıyorum. Ve tarife değişikliğinde 10 tl ek ücretle 50 mbpse çıkarma yok. Şu anda sıkıntısız bağlanılıyor ama hızı yükseltmek için de birkaç gün kullandıktan sonra destek talebi açacağım.