Mhmt_Clskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.
3 yıldır kendi çapımda evde, arkadaş ortamında etsiz çiğ köfte yapmaktayım. Bu süre zarfında sürekli baharatlarla, ürün çeşitleriyle oynayarak güzel bir tarif elde ettim. Bulgurundan salçasına, isotuna hatta soğan sarımsağa kadar deneye deneye en iyilerini buldum. Deneyen herkes tarafından beğeniliyor, diğer hazır markalarla kıyaslandığında ise aşağı kalır yanı yok. İnternet üzerinden birkaç marka alıp denemiştim kesinlikle onlardan çok daha güzel.

Bu zamana kadar hiç ticari amaçla düşünmemiştim, tamamen hobi gibi bir şeydi benim için ama çevremden sürekli niye bunu para ile satmıyorsun diye öneriler geliyor. Kullandığım ürünlerin tamamı özenle seçtiğim organik ürünler, hiçbir katkı maddesi yok ve fiyat olarak fabrikasyon üretim yapan bayilerden 1 tık daha aşağı satılabiliyor. Bulunduğum ilde hiç el yapımı, organik çiğ köfte satan bir yer yok, tamamı fabrikasyon üretim yapan bayilikler. Diğer türlü baktığımda ise çok kolay ulaşılabilir bir ürün, hemen hemen her sokakta 2 tane var çiğ köfteci ve markalaşmışlar. İnternet üzerinden baktığımda ise 5 kgını ekstralarıyla birlikte kargo dahil 50 liraya satan var

Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda? Gıda üretim ruhsatı vs. prosedürler çok mu ağır? Açıkçası ölü yatırım gibi geliyor bana. Biraz beyin fırtınası yapmak istedim, herkese çok teşekkür ediyorum.
Organik ne demek umarım bir fikriniz vardır. Sertifikası olmayan ürünler Organik değildir. Aldığınız Tarladan köy domatesi organik değildir.

Onun haricinde Fikriniz güzel başarılarınız daim olsun