Aslında bir şikayet değil de deneyim paylaşmak diyelim. Başına böyle bir şey gelen varsa da dinlemek isterim.
Sunucu yönetimi, VDS ve özellikle Node.js'ye saldığım meraktan dolayı deneme/yanılma yapmak için bir cloud sunucu kiralayayım bir aylığına dedim ve One Click App özelliklerinden dolayı DigitalOcean yolunu tuttum. Sıfırdan kurulum yapmayı beceremeyeceğimi düşünüyordum.
Normal direk sitesine girdim, hesap açtım. Güncel kullandığım mail adresimle, herhangi bir yanlış bilgi vermeden, VPN falan kullanmadan efendi gibi üye oldum.
Sonra bir sunucu oluşturayım dedim, kart bilgisi ekranı çıktı önce önüme, dedim olur verelim. Koskoca DigitalOcean sonuçta... Sanal kart bile kullanmadan, günlük kullandığım, kendi adıma olan kredi kartımı yine efendi gibi girdim.

(Dümdüz girip üye oldum ve ödeme yaptım.)
5$ ödemeyi aldı ve çat hesabı kilitledi. Hiç bir açıklamada yok. Hesabınızı kilitlediğimiz için özür dileriz gibi bir şey yazıyor sadece ama başka hiç bir bilgi yok. Ben ne yaptım yahu?
Support kısmından Ticket açtım, 15 gün geçti ticketa cevap bile gelmedi. Hesapta açılmadı.
Bir garip DigitalOcean macerası olarak kaldı benim için. Neden oldu, nasıl oldu hiçbir fikrim yok.
(5$ iadesini de yaptılar ama kimseden yine hiç bir bilgi falan alamadım. Hesap özetine bakarken gördüm geldiğini.)