Dostum muhtemelen yaşça benden küçüksün. Yaklaşık 10 yıllık tekstil sektöründe ki iş hayatımda, sektörün zirvesinde yer alan bir markanın yaşadığım şehirde yöneticiliğine kadar geldim. Mobing nedir birebir yaşayan ve özel sektörün çalışma dinamiğini temelinden bilen birisi olarak neden böyle yaptın diyerek seni eleştirmeyeceğim. Hayatta bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor ve deneyimliyoruz. Bende ilk mobing uygulandığında senin gibi dayanamayıp istifamı etmiştim. Ama daha sonra mobing ile savaşmayı öğrendim. Şunu bilmelisin ki hiç bir işletme seni kanunların belirlediği saat dışında çalıştıramaz. Eğer böyle bir teklif geliyorsa, profesyonel olarak ekstra mesai ücretini talep edeceksin. Bu hayatta çalıştığın hiç bir işletme de duygusal olmamalısın. İş verenin suyundan gidersem huzurum kaçmaz demeyeceksin. Bilmelisin ki sen ne kadar vefa gösterip iyi niyetle yaklaşırsan, seni sömürüler. İçerisinde bulunduğun sektör muhasebe işi ise sana gelip de dolap taşıtamazlar. Ya da bir dekorasyon mağazasında satış danışmanı isen sana neden gün sonunu almadın diye tepki gösteremezler. Seni asla (Güveni kötüye kullanma dışında ve sözleşme yoksa) bir bahane ile işten çıkartamazlar. İş akdi ile ilgilenen bir avukat ile görüşüp durumu değerlendirin diyeceğim ancak eğer istifa sözleşmesini imzaladıysan, yapacak birşeyin maalesef yok. Belki içeride fazla mesai ücretin varsa ve bunu belgeleme imkanın varsa mahkeme kararı ile onu talep edebilirsin. Geçmiş olsun. Bu yazdıklarım en azından bundan sonra ki iş hayatın için aklında bulunsun.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için evet ben daha hayatında ilk işine girmiş öğrencilikten yeni çıkmış 23 yaşında bir gencim

Bazı şeyleri deneyerek anlayacağım ben okuduğum makaleler okuduğum kitaplar bitirdiğim üniversite beni bir yerlere taşır diye düşünüyordum ama sadece onlar yetmiyormuş bunu çok iyi anladım