YCDesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Konut kredisi için 2 nisanda onay alıp 211 bin tl olarak yapı kredi bankasında işlem yapıldı.Evraklar imzalandı ve tapu aşamasındayız tapular malum süreçte randevu ile çalıştığı için halen bekliyoruz kredi ödemesi 10 nisanda başlıyacak ama henüz tapu bile bize geçmedi krediyi kullanmadık.
Yapı kredi bankası faiz oranlarını %0, 89 olarak indirdiğini açıkladı biz %0.99 dan işlem yaptık bu doğrultuda nasıl bir yol izlemeliyiz tecrübeli birileri varmı yardımcı olabilecek ?
Sözleşmenizde yapılandırma açık ise yapılandırabilirsiniz fakat onun da şartları ve limitleri oluyor. Şuan yeni tip tapu işlemi var, siz satıcıya sadece peşinatı veriyorsunuz, krediyi satıcıya banka gönderiyor. Yani şuan tapu işlemi olmadığı için bu konuyu banka ile konuşup bekletebilirsiniz bence... Ama normal şartlarda bu tutarı eve sahip olmasanız da ödemeniz gerekebilir... Devlet bankalarında çıkmadı mı kredi ? Ben geçen sene Ziraat ten çekmiştim.