caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için, bilgili olduğunu aşikar,
Bahsettiğiniz aparatlar benim için şuan biraz lüx kaçıyor, dediğim gibi henüz tiryaki değilim günde maksimum 1 bardak içerim, onu da keyif amaçlı değil işle güçle uğraşırken içeceğim için belki içtiğimin bile farkında olmadan su gibi gider. O yüzden bütçemi kaşındıracak şeylerden kaçınıyorum. Ama frenchpress alacağım, sadece şu aralar kargoya güvenmiyorum pek o yüzden biraz gecikecek.
Ama kahve öğütme falan beni aşıyor biraz şimdilik, hazır öğütülmüş falan almam gerekiyor muhtemelen şuanda.
Espressolab dediğiniz Ankara'da pek yok sanırım, haritalardan baktım kızılayda dahi yok henüz bu taraflara gelmemiş pek,
Kahveyi oradan alayım ama hangisini almalıyım bilmiyorum bir acaip terimler var :/

Genel olarak ben şu soruların cevabını alsam amatör olarak beni kurtarır sanırım
- Sütlü&Şekerli bir kahve, hangi yöntem ile yapılmalıdır.
- En az ekipmanla bu iş nasıl çözülür.
- Sütlü&Şekerli seven birisi hangi kahve tipini seviyordur (mocha falan gibi), köpüksüz bu arada.
- Evde nasıl uygulanabilir

Teşekkürler
1) Kahve sütlü ya da şekerli yapılmaz. Yapılmamalıdır. Ama yine de süt ekleyeceğim diyorsan, yağsız süt ekle.

2) En az ekipman: El değirmeni (internette 50-70 T.L.'ye var), Frenchpress

3) Kahveni öğüt, frenchpresste demle.

Kahveyi de kahhve.com ya da kahve.com dan. Öğütülmüş kahve alma. max 500 gramlık paketler idealdir.