Merhaba hayatımın sürekli bir kaç evresinde panık atak yaşayan biriyim bende ve bugünlerde yeniden başlıyor gibi ancak bunu yenebilmenin en büyük yolu takmamak ..Kendinize başka bir şeye odaklamalısınız bir film,dizi,oyun birşeylerle oyalanmaya çalışın.Ben öyle hissetmeye başladığımda oyuna giriyorum mesela ve kafam dağılmaya başlıyor.Böylece o hissettiğim kalp çarpıntısı da geçiyor ..Her şey kısaca kafa da bitiyor ,izlemeseniz bile film açın ,müzik dinleyin beyniniz kötü düşüncelere odaklanamasın.
Teşekkürler çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun hocam. Çok şiddetli ataklar geçirmiş biri olarak sizi iyi anlıyorum. Çok aşırı lanet bir şey şu panik atak. Ölüyorum diye hastaneye koşuyorum hiçbir şeyim çıkmıyor zaten geçiyor o arada. Gecenin bir saati öyle bir geliyor ki göğsümde sıkışma, soğuk soğuk terleyip titreme, nefesim bitmiş gibi alıp verememe sıkıntıları yaşıyorum. Son çare olarak psikiyatriye göründüm. İlaç yazdı. Nefes egzersizleri yapmamı istedi ve spor yaparak kafamı dağıtmamı istedi. Ben zaman bulamadığım için spor yapamadım ama verdiği ilacı kesintisiz kullandım ve nefes egzersizlerini sık sık yaptım sonuç olarak bir daha kriz geçirmedim. Bazen küçük küçük hissettiriyor kendisini ama eskisi gibi şiddetli değil. Bu bir hastalık değil, vücudun strese karşı verdiği bir tepki bunu unutmayın. YouTube'da 'Beyhan Budak' adında bir psikolog var onun panik atak konulu videolarını mutlaka izlemeni tavsiye ederim hocam. Ben hepsini izledim ve cidden iyi geldiğine inanıyorum. Umarım en kısa sürede atlatırsınız. Sormak istediğiniz bir şey olursa da özel mesaj atabilirsiniz çünkü panik atak geçirmiş birinin halinden ancak diğer panik atak geçirmiş biri anlar.
Çok teşekkür ederim 😊 geçmiş olsun sizede