Haber sitesi olan arkadaşların, haber siteleri ile ilgili konularda faaliyet gösterenlerin yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Yaklaşık 6 yıldır aklımı kurcalayan bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yeni medya okuyan birkaç arkadaş ile beraber yürütmek istedim ama arkadaşların dünyadan haberi olmadığını görünce vazgeçmek zorunda kaldım.

Ülkemizde orijinal haber içeriği üretimi yapan kitle hemen hemen yok gibi, özellikle teknoloji dikeyinde yurtdışından Türkçeleştirme sureti ile haberleri yayınlıyorlar.
Bir haber sitesi için, BundleHaber gibi bir proje düşünelim. Fakat uygulama üzerinden haber sitelerinin kaynaklarına link vermiyoruz.
İçerikleri kendi ekibimiz yabancı kaynaklardan Türkçeleştirip giriyor yahut Türkiye ve dünyada yayın yapan sitelerdeki içerikleri referans göstererek/göstermeyerek alıp yayınlıyoruz.
Sonuçta aynı haberi onlarca farklı kaynak aynı zamanda farklı kelimeler ile işliyor.

Telif yemeden bu işi yapabilir miyiz? Aynı haberi birden fazla kaynak kullanıp haberleştirdikten sonra biz alıp kullanıyoruz. Yahut yabancı kaynaklı haberi Türkçeleştirip kullanıyoruz.

Birkaç ülkede benzeri girişimlerin çok iyi yerlere geldiğini gördüğümden dolayı Türkiye'de de bu projeye başlamayı düşünüyorum.
Aydınlatan, bilgisini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Haber sitesi iş yapmaz, çok zor sektör vs. gibi yapıcı olmayan eleştirilere kapalı olduğumu da belirtmeden geçmeyeyim.