Siyasete girmeden kısaca görüşümü belirteyim. Her ülkenin gizli bir ajandası, gelecek planı ve tarihsel bağlara dayanan bir hayali, ütopyası var. Fakat bu her zaman gerçekçi olmaz. Sadece hayal olarak kalabilir.
Türkiye'de birçok kişi Türk cumhuriyetlerinin birleşmesini, turancılık olarak hayal ediyor. Kimisi Osmanlı topraklarına kavuşmamızı bekliyor. Yunanistan antik dönemdeki eski topraklarını hayal ediyor. Azerbaycan, Ermenistan da hayal ediyor. Türkiye balkanlardaki topraklarını hayal ederken, Balkanlarda Sırbistan kendisine Büyük Sırbistan projesini hayal ediyor. Dünya'da istisnasız her yerde benzer sorunlar veya hayaller var. Ama biraz gerçekçi olmak da gerekiyor.
Şuanda İsrail de hayallerine, hedeflerine doğru ilerliyor. Moldova/Romanya da birleşme yolunda ilerliyor. Ama bu her ülke hayallerini gerçekleştirebilir demek değil. Hayallerin, planların çoğu maalesef kan içeriyor.
Atatürk'ün gizli bir vasiyeti var düşünmek yerine ben sadece bir vasiyeti var diyebiliyorum. Bu vasiyette şuanki iktidara destekten çok ters gelebilecek düşüncelerin olduğuna inanıyorum. Çünkü Atatürk'ün gelecekteki Türkiye'sinde görmek istediği, beklentisi ve öğütleri ile örtüşmüyor diye düşünüyorum. Bunu belirli bir parti için söylemiyorum. O dönemde bile çok yenilikçi ve bazı kesimlere ters gelen, fazla gelen yenilikler yapıldı. Ben tamamen destekliyorum ama herkes desteklemeyebilir ve vasiyetin devamlı ertelenmesini buna bağlıyorum. Yoksa işlerine yarasaydı çoktan birileri bu vasiyeti ortaya çıkarırdı.