Çok merak ediyorum,
2 sene reklam ajansında çalıştım 3 senedir de grafik/baskı/montaj içeren bir şirkette çalışıyorum bunun yanında min 3 yıllık amatör düzey freelance geçmişim mevcut.
8 Yıldır grafik/reklam alanında kurgu-montaj, VFX, 3D animasyon/modelleme, satış aklınıza ne geliyorsa... Sadece sahada uygulama kısmında yer almadım..

Bu forumda bana yöneltilen sorular içerisinde öğrenemedim ve cevaplayamadığım tek bir konu var; REVİZE.
Sınırsız revize ile 3 revize arasındaki fark nedir yani?
Müşteriyi bezdirip "Lanet olsun gönder artık" dedirtmek mi revize?

20 TL, 200TL, 2bin TL veya 20bin farketmeksizin kişi sevmediği beğenmediği tasarımı mı almalı sizden?
Örnek veriyorum;
75 TL'den başlayan fiyatlarla logo çiziyorum. Tek çizim, tek fikir.. Fakat öncesinde müşteriden alabildiğim kadar bilgi almaya çalışıyorum veya beğendiği tasarımları soruyorum.
Uzman sensin sana bırakıyorum diyorsa müşteri boşa kürek çekmemek için kafamda tasarladığım çalışmayı anlatıyorum veya eskiz gönderiyorum.
Benimle 2. kez çalışıyorsa zaten tarzımı bildiği için bu kadar çok sormuyorum - hatayı burada yapıyorum genellikle.

Eğer anlatılan fikrin dışında 2. bir çalışma istiyorsa reddediyorum.
Aynı fikir üzerinde ufak tefek renk, font, yerleşke düzenlenmesi istiyorsa "SINIRSIZ" düzeltiyorum.
Bunu mu yapsak şunu mu yapsak diyorsa müşteri ya da yap görelim olmazsa bunu yaparız diyorsa olacağını veya olmayacağını anlatıyorum... Israr ediyorsa nazikçe reddediyorum.

3 Revize sınırı koyan arkadaşlar neye göre 3? Gerçekten bilmiyorum.