Selamlar.

Piyasada aktif ticaret yapan biri olarak .Bir çok müşteride işlerin durgun olduğunu seziyorum, Küçülmeye gidenler , Maliyet kısanlar , Ofisi eve taşıyanlar vs vs.
Benim görüşüm kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bizler 2007 , 20012 , 2015 krizlerinide gördük. Umarım bu sıkıntılarıda atlatırız. Aslında sorun yok gibi parası olanların çoğu faize bastığı için ödeme yapmıyor. Üretim yok ama çok tüketim var israf her taraf.

Bizler mikro insanlarız. Bu şartlarda nasıl yaparız ne ederiz tecrübelerime dayanarak sizlere anlatacağım. Günde ortalama 4-5 e-ticaret sitesi kurdurmak isteyen çıkış yolu arayan insanlarla konuşuyorum.

1. Ne yapmalıyız.

Eğer bir yazılımcı iseniz , Bir webmaster iseniz kendinizi çabalamaya gerek yok. Sadece biraz olsun şu projeleri zamanında teslim etmeye gayret edelim. Müşterilerin saygısı yok şu mesleğe. Günü kurtarmak için olur olmadık fiyatlar verebiliyoruz. Yada maliyetler bizi kurtarmayabiliyor. Lütfen ucuz fiyat vermeyin.

Kurumsallık : Bir çoğumuzun ofisi olmayabilir evde yada tanıdıklarının yerlerinde iş yapabilir. Teknoparklara kayıt olarak ofis,kdv ve startup kredilerinden faydalanabilirsiniz. Teknoparka girmek isteyenler benimle iletişime geçebilir.

Kenarda Param var ne yapabilirim ?

Abi benim size tavsiyem Global e-ticaret sitesi kurmak . Bunu söylememin nedeni ise. Türkiyede e-ticaretin taşeronluğunu yapan firmalar belli % lik komisyonlarla mağaza açtıranlar olduğu için ,TV reklamları vs büyük ölçüde bunların elinde.

1- Adım Üreticileri bulun.
2- Kargo Firmaları ile anlaşın.
3- Firmanıza İç dış ticaret ünvanı alın.
4- Satacağınız ürünlerin kalite ve gümrük belgesi olmasına dikkat edin.
5- Ürün detaylarına Türk ürünüdür yazmayı unutmayın.

Hangi ülkelere satabilirim :

Benim şuan için gördüğüm ortadoğu GSS ülkelerine satıştır. ( Körfez ülkeler )
Adamlar zaten türk ürünlerini seviyorlar.

Avrupa ?

Şuan dünyada korona virüsünden dolayı tedirginlik var. Geçen günü bir hemşirenin kapısının kolunda virüs bulundu diye manşetler atıldı. Bu türkiyede pek umursanmasada europa da artık çin ürünlerine talep 0 a düştü.
Eğer Türk üreticiler şuan çabalarsa ciddi oranda satışlarda patlama olacaktir. Daha önce aksarayda otomotiv parçaları ( tır , dorse ) ürünleri üreten firmalardan ruslar sürekli ürün alıyordu . Bizimkiler uçaklarını düşürünce ve ambargo gelince herkes çinden alışveriş yapmaya başladı.

Körfez Ülkelerine Ne satarım ?

Pijama
Elbise
Zeytin
Baharat
Bebek Ürünleri
Kolyeler
Saatler
Çaydanlık ve Emayeler

Almanya'ya Ne Satarım ?
Mobilya
Mutfak ekipmanları