AlmedYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bir tıp merkezini devren aldık. Tabi ki alır almaz dijital pazarlama işlemine geçecektim ki ne göreyim,şikayet varda eski sahiplerinden kalan bir çok şikayet bulunuyor. Bunları kaldırmaları için mail attım onlar ücretli üyelik satabileceklerini ve kendileri kaldıramayacaklarını söylediler, istiyorsanız şikayetleri yazanların iletişim bilgilerini adreslerini adlarını soyadlarını verelim siz iletişime geçin dediler.

İşin ilginç tarafı burada başlıyor.

Biliyorsunuz, sağlık bakanlığına bağlı tüm kuruluşlar bir şekilde hastalarının kayıtlarını arşivlerinde tutmak zorundadırlar. Bende aramadan önce ne işlem görmüşler bakayım ona göre konuşurum dedim. Kafamda tıp merkezinin yeni sahipleri olduğumuzu anlatıp daha önce yaşadıkları sıkıntılar için özür dileyip, şikayetlerini geri alma karşılığında ücretsiz check-up, botox veya alerji testi gibi şikayetlerine göre promosyonlar vericektim. Ancak 20 adet şikayetin 20 sinde de bir kayıta rastlayamadım. Sistemde bir sıkıntı olması ihtimaline karşı sağlık bakanlığından da check ettim ancak sonuç yok. Bu hastalar buraya gelmemiş. Hayır bakın tıp merkezimiz devasa bir yer değil, devir aldık diye de eski çalışanların işlerine son vermedik. Anlatılan hikayeler işte doktor hastanenin içerisinde ona tacizde bulunmuş yok hakaret etmiş gibi cinsten ancak bunu duyan eden başka çalışanda yok.

Açıkça bu noktada şüphelendim ve aramaya karar verdim. Telefon numaralarının bir çoğu kullanım dışı, bazıları yanlış numara diyip kapattılar.

sikayetvar.com mail üzerinden kullanıcılara ulaşamadığıma dair bir mail attım, bu mailde markamıza zarar verdiklerini şikayetlerin asılsız olduğunu vs. dile getirdim. Marka ve kuruluş sahibi olarak markamızdan yazılı iznimiz olmadan sitelerinde bahsedemeyeceklerinden bahsettim ancak nafile. Ücretli üyelik satın alarak şikayetleri kapatabilirsiniz vs. gibi lakayit dönüşler aldım.

Arkadaşlar bakın benim zoruma giden senelik 3000 lira ödemek değil, bu noktada bir zorbalık var. Kendi markam ve kendi kuruluşum iznim olmadan sahte isimlerle farklı bir site üzerinden karalanıyor ve bunun üzerine o site bana para ver kaldırayım diyor.

Bu parayı ödersem gözüme uyku girmez. Sorun çözülürse Tema vakfına veya TSK ya 3000 liralık bağış yapmayı düşünüyorum.

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
Şikayetvar firması 5651 sayılı yasaya göre "yer sağlayıcı" yükümlülüklerinin arkasına saklanıyor.Kendilerini tüketici hakem heyeti gibi insanların gözünde nitelendirip, hukuki bir sorun olduğunda "içerikler bize ait değil, X kişiye ait. Biz yer sağlayıcıyız sorumluluğumuz yok" diyor. Mahkeme kararıyla şikayetler kaldırılabilir ama tekrarı olması / devamı gelmesi engellenemiyor.Fikri sinai ve mülkiyet hakkına göre hukuki ilerlerseniz en fazla sitedeki logonuzu kaldırıyorlar.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan geçenlerde "sosyal medya tam bir çöplük" şeklinde demeçte bulunmuştu.İşte bu firmada bu çöplüklerden bir tanesi. Ortada, müşterinin gerçekten müşteri olup olmadığına dair bir onay yada bilgi olmadan sadece SMS ile kişi doğrulaması yapıp aslı astarı olmayan içerikleri yayınlayarak markaların ticari hakkını zedeliyorlar.