GDerin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Küçük yaşlardan beri kendime hakim olamama problemim vardi, tabi yas ilerledikce bunun bana ve çevremdekilere zarar verdiğini farkettim, artık bir insana birşeyler söyleyesim geldiğinde içimden söylüyorum, bu da beni tatmin ediyor, hıncımı almıs oluyorum.
Tetmin ediyor mu acaba? Genellikle kriz durumunu (ani başınızı belalara sokacak tepkilerden) korur, o yüzden faydalıdır. Ancak tatmin edeceğini sanmam. Biz Psikolojik Danışman olarak bunların bilişsel çarpıtmaların bir sonucu ortaya çıktığını ve bu çarpıtmaların revize edilerek öfke kontrolünün sağlıklı biçimde kontrol altında tutulabileceğine inanıyoruz.

Genellikle, bana göre kökleri çocukluk dönemi ve aile (yada yakın ilişkiler) gibi çocukluk dönemi yıllarına dayanan ve bu yıllarda oluşan bu durum aslında günümüzde birçok kişi de var. Bu problemlerle başvuran kişilerin kaygı temelli problemleri de hep dikkatimi çekmiştir. Öfke problemine dair destek almanız mümkünse tavsiye ederim ayrıca temin edebilirseniz Les Carter isimli yazara ait Öfke Tuzağı kitabını da tavsiye ederim. Bir kitap daha tavsiye etmek isterdim ama sıkıcı gelebilir ve direk bununla ilgili değil görünüşte o kitap.