Medical parkta doktora gittim. Çıkışta ödediğim ücretin SSK üst limitlerinin çok üstünde olduğunu fark ettim. Hastaneyi arayarak ücretin tarafıma iade edilmesini istedim. Tabi ki daha neler dediler.
Cimerden vergi dairesine durumu şikayet ettim. Vergi dairesi yazıma aylarca yanıt dahi vermedi. Bende bu sefer cimere vergi dairesini yanıt vermemesi nedeni ile şikayet ettim. Gelen yanıtta firmaya benim için cezai işlem uyguladıklarını ilettiler.
Cimerdeki yanıtla tüketici hakem heyetine başvurdum tabi ki kazandım. İlgili ücreti avukatım aracılığı ile icraya koyarak tahsil ettim.
İçime sinmedi bir çok insanın fazla parasını bilerek aldıkları için ortada büyük bir hukuksuzluk vardı. Sonuçta hastane ssk üst limitini bilmesine rağmen muayene ücretini bile bile fazla alıyordu. Belgeleri tek tek detaylı toplayarak savcılığa suç duyurusunda bulundum.
Sonuç

Savcı takipsizlik verdi. Hukuk işlemiş olsaydı sanıyorum tüm hastane yöneticilerini hazin bir son bekliyordu.
Ne rahat ülke. Sen kalk milyonlarca insandan fazla para tahsil et ve bunu bilerek yap ancak sana kimse tek kelime etmesin.
Onuda geçtim bizlerde çok duyarsız değil miyiz? Herkes benim yaptığımı yapsa bu insanlarda bunu yapamazdı.
SGK ÜST LİMİT HESAPLAMA : https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetS...esaplama.faces