Burda tek sorun devlette değil biz vatandaşlar ne yapıyoruz.
Örneklerle başlayalım şimdi a belediye veya b belediye sorun değil otobüs durağı yapmış modern camı kırıyorlar kimse oralı olmuyor olmadığı gibi yapanı görüpte şikayette etmiyor.
Adam yol yapmış iyi veya kötü taş töşemiz adam imam yeni döşenen taşı sen kazmayla kaldır altındaki kumu boşalt neymiş su geliyormuş tabi birde akıl vereni var.
Şehirler arası yol yapılıyor kim ne yapar bilmem 3 gün sonra yol bozuluyor kimse 2 satır yazı yazmıyor durumu belirtmiyor.
Hastane olsun, yol olsun, çeşme olsun, cami olsun , eğerki bişeylere vatandaş veya bişeyler zarar veriyorsa müdahele ve şikayette bizim yapmamız gereken işler çünkü tüyü bitmedik çocuğun hakkıyla yapılıyor milli servetten gidiyor.
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersin gün gelir o yılan seni sokar Fatih Sultan Mehmed
Son birşey daha
Adalet herkese lazım kim ne olursa olsun çıkarı için doğruya eğri diyen Allah'ından bulsun beni bu yüzden pek fazla sevmezlerde olsun doğruyu birtek mezarda konuşacak değilim.
Ayrıca şöyle birde durum var ben büyük firmalar için demiyorum ama vatandaşın iyi kötü bir arsası var başını sokacak bir evim olsun istiyor.
Ruhsat almaya kalksa 40 bin TL civarında tutuyor
Mimar mühür parası, jeloloji mühür parası, inşaat mühendisi mühür parası belediye ev ruhsatı vs derken 7-8 yere para vermesi gerekiyor 40 bin tl yerine 4bin Tl olsa vatandaşta gider bina ruhsatına mürcat eder mühendisler kontrolünde evini yapar neden devlet bu olaylara el atmıyor. Belediye bünyesinde çalışan hepsi var neden belediye kendisi kontrolünde yaptırmıyor belediye için. Hal böyle olunca çoğu bina kaçak yapılıyor yokki vatandaşın parası belli ne yapsın....
Diğer büyük yapılar için neden dürüst denetlemeciler devletin bakanlığı adına adam gibi iş yapmıyor bu olmuşsa olmuş olmamışsa olmamış denmiyor. Şimdi böyle bir durumda örneğn kim nasıl izin vermiş gel bakalım denmiyor. Suçluysa atacaksın kardeşim içeri çekecek cezasını.