digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2000 dolarlık cenin haberi koca bir yalan.
İnternetten duyduğun bilgilerin referanslarını da kontrol et.
Çin'de cenin falan yenmiyor.
Abin Çin'de kaç tane cenin yenildiğini görmüş?
İnternetten duyduğun efsaneleri gerçek zannediyorsun.

https://www.habererk.com/dunya/cinli...ar-h10862.html

https://www.dogrula.org/cinlilerin-c...edigi-iddiasi/

1,5 milyar insanın yaşadığı bir memlekette insanlara dana yedirmek için 1 milyar dana besleyebilir misin?
Merak dediğin şey başkalarının yapmadığını yapmak, başkalarının yemediğini yemek mi?
İnsan istediğini yer, senin kuzu yemenden hiç bir farkı yok o adamın yarasa yemesinin.
Sana normal ve anormalin ne olduğunu içinde yaşadığın toplum öğretiyor.
Sen Çin'de doğsaydın normal ve iğrenç tanımların tamamen farklı olacaktı.

Son bir örnek verip konuyu kendi açımdan kapatayım.
Çünkü sen doğruyu bulduğunu ve dünyada senin inandığın doğruya inanan çok insan olduğu için bunun normal ve doğru olduğunu zannediyorsun.
Bizim ülkemizde kuzenlerin bir biri ile evlenmesi dinen de kültür olarak da normaldir.
Süt kardeşine nikah düşmez ama teyze çocuğu ile, amca çocuğu ile, dayı çocuğu ile, hala çocuğu ile evlenebilirsin.
Bu slav toplumları için ensest ilişkidir ve iğrençtir. Slavlar kuzen kelimesini değil kardeş kelimesini kullanırlar.
Orada kuzenler bir birlerini kardeş olarak görür ve kardeşler evleniyormuş gibi iğrenç ve ahlaksız bulunur bu durum.

Yani neyin iğrenç, neyin normal olduğuna bireyler kendileri karar vermezler.
Sosyalleşme süreci içinde onlara neyin normal neyin anormal olduğu öğretilir.
Tıpkı bunu yiyen adamları kınamadığım halde bana sosyalleşme sürecinde yarasa yemenin iğrenç olduğunun öğretildiği gibi.
Yani temiz bir organik yarasa yemeği, besi çiftliklerinde antibiyotik basılan helal tavuklardan daha sağlıklı olabilir.
Ama bir şeyin senin için iğrenç olması başka bir kültürü aşağılama ve meraktan yiyorlar gibi suçlamalara girmeni gerektirmez.
Senin ataların da midye dolma yemiyorlardı, bu adamlara midye dolma göstersek bizim torunlar bu iğrenç şeyleri nasıl yiyorlar derlerdi muhtemelen.
1,5 milyar insanın yaşadığı bir memlekette insanlara dana yedirmek için 1 milyar dana besleyebilir misin?
Cevap: 80 M nüfuslu bir ülkede 80 M inek dana mı yetiştiriliyor? Buna gerçekten inanıyor musunuz?
Merak dediğin şey başkalarının yapmadığını yapmak, başkalarının yemediğini yemek mi?
Cevap: Evet merak dediğimiz şey daha önce tatmadığın bir duyguyu görmediğin bir objeyi görmeyi tatmaya yönlendiren nefis duygusu değil midir?
İnsan istediğini yer, senin kuzu yemenden hiç bir farkı yok o adamın yarasa yemesinin.
Cevap: Şu kuzuyu salın artık insanlar dana inek koyun, keçi, tavuk, balık tüketebiliyorlar. Normalden kendinizi ayrıştırmayı bırakın artık İlla kuzu denilecekse o ülkede kuzu da tüketiliyor ancak çoğu ülkede yarasa tüketilmiyor.
Sana normal ve anormalin ne olduğunu içinde yaşadığın toplum öğretiyor.
Cevap: Bunu sadece benim toplumum değil, yeryüzünde Çin dışında hemen hemen her ülke anormal karşılıyor. Siz normal kavramını önce bir araştırın isterseniz. Dünya'da 193 ülke olup bunun 1-2 tanesi 191 ülkenin midesinin bulandırdığı bir sunum yapıyorsa normal olan o mudur? Cevap mantıken HAYIR ise benim dediğime geliyoruz. Çinli ne yemiş ne içmiş benim umurumda değil. Ben görüntüyü görüp sağlıklı bir düşünce yapısı ile iğrenç olduğuna karar verdim. Onlarında benim yediğim karpuz peynire iğrenç demeleri kadar normal bir durum yok? Bana yarasa çorbasının tıbbi bir getirisi yoksa, şu görüntüde ki bir çorbayı neden içer insan? Siz tavuk çorbası içerken tavuğu olduğu gibi çorbanın iiçine mi atıyorsunuz? Bugün Nusrette bir tabağın içinde olduğu gibi duran bir tavuğun, içinde yüzdüğü çorbayı kabul edip içebilir misiniz? Şu görüntü sizce de anormal mide bulandırıcı değil mi? Tıbbi olarak yarasa çorbası kansere iyi geliyor denilse ve bu kanıtlansa, yarasa eti temizilenip bundan çorba yapılsa tüketim olmaz mı? Yukarıda ki şu görüntüyü nasıl iğrenç olmadığını savunabilirsiniz?
Sen Çin'de doğsaydın normal ve iğrenç tanımların tamamen farklı olacaktı.
Cevap: Çin'de doğan büyüyen insanlarda bizim gibi daha doğrusu normal olarak bilinen tavuk dana koyun vs ile beslenebiliyorlar. 1,5 M oldukları için ''Yine mi pilav'' algısı olmasın yani.
Abin Çin'de kaç tane cenin yenildiğini görmüş?
Cevap: Bunu görüp görmemesi değil olay. 192 ülkeden bir ülke çıkıp anormal yiyecek tüketimi yapıyorsa, kusura bakmayın da cenin yemediğine değil cenin yediğine inanırım ben.
İnternetten duyduğun bilgilerin referanslarını da kontrol et.
Cevap: Sizin aldığınız referans nedir? Çin konsolosluğu mu?
Senin ataların da midye dolma yemiyorlardı, bu adamlara midye dolma göstersek bizim torunlar bu iğrenç şeyleri nasıl yiyorlar derlerdi muhtemelen.[
Cevap: Benim atalarım sudan çıkan çoğu canlıyı yiyebileceklerini biliyordu. Rahat olun siz