Tatoğlubilişim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer daha önce bir çok kez aliexpress den malzeme aldıysanız ya da aldığınız ürünün adedi fazlaysa ( aynı üründen 1 adetden fazla aldıysanız ) ürün gümrüğe takılmış olabilir. Bunun için tek yapmanız gereken hangi gümrüğe takıldıysa o gümrüğe giderek yapmış olduğunuz ödeme dekontunu ve sipariş bilgilerini gümrük memuruna sunmanız gerekiyor. Duruma göre ürünü size teslim edebilir ya da vermeyebilir.( Gümrük memuru ürünün bireysel kullanım için değil satış yapmak için aldığınızı düşünerek ürünü teslim etmeyebilir ) Ürünü tarafınıza teslim etmezse aliexpress üzerinden iade geçebilirsiniz.

Maalesef ben 200 + üzerinde sipariş verdiğim için gümrük tarafından Murat TATOĞLU olarak engellendim . Her siparişimde benden beyanname istiyorlar
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aynı üründen 1 adetten fazla aldım fakat birinin teslimat adresi farklıydı ve ilk aldığım üründen 1 hafta sonra aldım. Gümrüğe de 1 hafta sonra gitti. Fakat ilk üründen önce teslim edildi. O yüzden bu seçeneği elemem gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ilk aldığım ürün gelirdi diğeri gümrüğe takılırdı değil mi? Daha önce de 3-4 farklı ürün almışımdır, ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Zaten ticari amaçla aldığım bir şey de yok. Kendim kullanmak için aldığım ürünler.