Eğer daha önce bir çok kez aliexpress den malzeme aldıysanız ya da aldığınız ürünün adedi fazlaysa ( aynı üründen 1 adetden fazla aldıysanız ) ürün gümrüğe takılmış olabilir. Bunun için tek yapmanız gereken hangi gümrüğe takıldıysa o gümrüğe giderek yapmış olduğunuz ödeme dekontunu ve sipariş bilgilerini gümrük memuruna sunmanız gerekiyor. Duruma göre ürünü size teslim edebilir ya da vermeyebilir.( Gümrük memuru ürünün bireysel kullanım için değil satış yapmak için aldığınızı düşünerek ürünü teslim etmeyebilir ) Ürünü tarafınıza teslim etmezse aliexpress üzerinden iade geçebilirsiniz.

Maalesef ben 200 + üzerinde sipariş verdiğim için gümrük tarafından Murat TATOĞLU olarak engellendim . Her siparişimde benden beyanname istiyorlar

mtyproduksiyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, aliexpress üzerinden bir ürün aldım 11 gündür gümrük işlemleri yazıyor orada bekliyor.
Bununla ilgili ne yapılabilir, dijital ortamda hiçbir bilgi yok.
İşin ilginç tarafı bu ürünü aldıktan 1 hafta sonra aynısından arkadaşıma da aldım. O üründe aynı gümrüğe gitti.
2 gün sonra gümrük işlemleri bitti, 4 gün sonra da arkadaşımın eline ulaştı.
Benim ürünüm ondan önce gümrüğe gittiği halde nasıl onunkinin işlemleri tamamlanıp eline ulaşabiliyor?
Bununla ilgili gümrüğü aradım bu soruya cevap veremiyorlar. Yoğunluk var diyorlar sadece.
PTT müşteri hizmetlerini de aradım. Onlarda buna cevap veremiyor, şikayet kaydı oluşturuyor.
Sizin bu tip bir tecrübeniz var mı? Ne olmuş olabilir ya da ne yapabilirim?