RuLLeTs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kartı zamanında çok araştırmıştım ama çok şükür 5 yılın sonunda kara listeden çıktım ve 2 kredi kartı hemen çıkarttım yüksek limitli. Şimdi harcamalarımı oradan yapıp ödemelerini yapmak ve puan kasmak. Size birkaç sorum olacak bu hususta;

Taksitlendirme yapıyorum dediniz ya gelen taksitler ve diğer harcamalar ile beraber oluşan dönem borcunu ödemek asgari borcunu ödemekten daha iyidir sanırım puan için vs doğru mudur ?

Bir de arkadaşım ne yazık ki borçlarını aksattı ve avukatlık oldu şu 1-2 aylık süreçte. Halbuki sicili ve puanı çok iyi idi ama maddiyat işte. Şuan hepsini ödedi ama en büyük korkumuz yine 5 yıl muhabbeti. Bu bahsi geçen kartı alsa bu kadar kısa sürede kara listeye girdi ama yine puan hesaplanıp çıkma şansı olabilir mi ? Siz ne kadar süre sonra aldınız kara listeye girdikten sonra ?
Merhabalar zaten2 veya 3 asgariden sonra kart kapanıyor.Her zaman ekstre borcunu ödemek skor açısından daha iyidir.Ben kara listeye girdikten ve borçları ödedikten 1 yıl sonra falan aldım.Arkadaşınıza gelicek olursak avukatlık olduysa sicili bozuldu.Borçlarını ödedikten sonra üstündeki icra dosyalarını kapatmasını tavsiye ederim,üzerinde gözükmesin.Bu kartıda aldıktan sonra kişiden kişiye durumuna göre değişmekte ama bankacı arkadaşın dediğine göre 5,6 aydan itibaren sicil oluşmaya başlıyor.Ben 2 ayda 0 dan 1200 lere çıkardım.Dediğim gibi kişi etkeni olabiliyor.