bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda çok değerli bilgiler paylaşacağım dikkatle okumanızı tavsiye ederim sadece araştırmalarım, kendi gözlem ve deneyimlerimdir.

2001 yılından bu yana yazılım sektöründeyim ve uzun süren oturarak çalışma bilgisayar geçmişim var. Son 4 senedir boynumda ciddi bir düzleşme ve 4 fıtıkla mücadele ediyorum. Şimdi gelelim pskiolojik bozuklaların olası sebeplerine depresyon, anskiyete, kaygı ve endişe toplumda çok arttı elbette bunun çok fazla sebebi olabilir eğerki çok ciddi bir travma yaşamadıysanız (bunu ayrı tutuyorum farklı bir durum) yaşam tarzınızın bir sebebi olacağını mutlaka değerlendirin. Saatlerce bilgisayar başında oturmak boyundan başlayan tüm omurgayı deforme eden ciddi sonuçlara sebep oluyor. Bilgisayar başından kalkıp cep telefonuyla devam ediyorsanız boyun kaslarınızın nekadar da zorlandığını anlatamam. Bu erken yaşlarda çok ağrı yapmaz fakat beyne giden 2 şah damarın gerilmesine sebep olur bu sizde bunalma, ruhsal daralma, bitklinlik, konsatrasyon bozukluğla birlikte kendini gösterir. Bittimi tabiki hayır artık buna birde ağrılar eşlik etmeye başlar, gece uykuları kaçar, yavaştan depresyona doğru süreklenirsiniz. Yabancı kaynaklardan çok araştırdım bilgisayar başında çalışanlarda ne tür kronik hastalıkların görüldüğüne ve hemen hemen aynı şikayetler depresyon, bunalma, bitkinlik sebebi gayet açıklanabilir kan dolaşım sisteminin boyun dan kaynaklı bozulmasına bağlı sonuçları. Bu yaşam biçiminin yanında mide bağırsak sorunları, göz sorunları, denge problemleri, yüksek tansiyon sebebininde olacağını hiçbir zaman unutmayın ve son günlerde özellikle gençlerde de artış var.

Peki nasıl önlem alacağız bu sorunlara madde madde yazıyorum.
1- Bilgisayar başında işiniz yoksa oturmayın vakit geçirmeyin kendinize sosyalleşmek için gerçek hayatta faaliyetlerde bulunun
2- Spor yapın. İnsan anatomisi masa başında çalışmaya uygun değil ama mecbur oturuyoruz ozaman sporla anatomimizi koruyacağız. Yüzme, fitness, koşu artık neyden zevk alacaksanız.
3- Sağlıklı beslenin. Bir insanın neye ihtiyacı varsa onu tüketin.
4- İnsan sosyal bir varlıktır. Gezin dolaşın yeni yerler görün.
5- Uzun vadeli plan yapmayın kısa vadeli planlarınızı yapın mutlaka bunun içerisinde kendiniz için bir plan olsun bu bir yeni yer görmek olur, yurtdışı tatili olur, sporda bir etkinlik olur ama bilgisayarla alakalı birşey olmasın.
6- Herşeyden önce kendinizi sevin, haftada 1 gün sevdiklerinizle güzel zaman geçirin
7- Stresten uzak durun, hayatı fazla kafanıza takmayın yolunuza devam edin siz geçmişte yada gelecekte değilsiniz şuandasınız bu sebeple anın tadını çıkartın.

KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN, HAYATINIZDAKİ ZİRVELERİ YAKALAYIN VE ANI YAŞAYIN!
Bahsettiğiniz şeyleri tek tek yaşadım diyebilirim Ben de doğru yoldayım o zaman sizin gibi düşündüğümü belirtebilirim. Önerileriniz için teşekkür ederim.