Merhabalar değerli forum üyeleri,
Konu başlığıyla alakalı olarak belli başlı deneyimlerim oldu bu mâlum bunalti ve bıkkınlık sorunuyla alakalı olarak.
Bu sorunun çözümü ve nedenini belirtmek isterim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki antidepresan bu soruna kalıcı bir çözüm değil. Kendim Concerta ve Medikinet kullandığım için biliyorum. Bu tür ilaçlar alıyorsanız lütfen gün içinde çay kahve kola vb içerisinde kafein bulunan veya alkollü olan hiçbir içeceği veya gıda ürününü kullanmayın. İlacı aldıktan yaklaşık 13 14 saat sonra akşam falan rahat şekilde kullanmak istediğinizi kullanabilirsiniz.
Şimdi gelelim bu sorunun nedenlerine.
Çoğunlukla forumda genç (16-22) yaşta üyeler bu sorundan muzdarip olabilirler. Bu sorunun ana kaynağı ergenlik dönemi ve çevresel faktörlerdir. Ama çoğunlukla ergenlik buna sebep olmaktadır.
Yetişkin kişilerde ise sorunun ana kaynağı çevresel ve sosyal faktörlerdir. Çevresel dendiği zaman olayı insanlar olarak algılamayın. Çevrenizdeki çarpık kentleşme, evinizdeki bir kusur, kullandığınız herhangi bir araç gereç vb şeylerde ki eksiklikler de bu soruna sebep olur.
Çözümü ise iki şekilde var,
Çevresel faktörde çözüm insanlarla etkileşim içerisinde olmaktan geçiyor. Yani fırsatınız varsa çok yakın olduğunuz kişiye sarılın, muhabbet edin, gerekirse bacağına uzanın veya omzuna yaslanın yani olabildiğince kendinizi ve zihninizi dış etkenlerden uzaklaştırın. Sarılmak gibi basit bir şey bile çözüm olacaktır. Duygusal yapınız olursa bu sorunu atlatirken ağlayabilirsiniz bile.
Sosyal faktörlerden kaynaklanıyorsa size tek bir tavsiyede bulunabilirim. Bir haftanizi bu tavsiyem için ayırın ve her gün farklı bir hastanenin kırmızı alanında vakit geçirin, oradaki insanların yakınlarıyla konuşun dertleşin, göreceksiniz ki sizin derdinizden daha büyük dertleri olan insanlar var. Bu sayede dert sandığınız şeyin dert olmadığını anlayabilir veya sizden de kötü durumda olup ayakta kalan insanları örnek alabilirsiniz.
Tabi siz konuyu okumadan son cümleye geldiyseniz tek çözümün sevgiden ve dertlesmekten geçtiğini söylemek isterim.
Kendimden örnek vermek istiyorum :
Ben işimle ilgisi olmadığı halde bir çok bu konu benzeri konular açıyorum çünkü insanlarla etkilesim içerisinde olmak bana terapi gibi geliyor yani olur da konularimi incelerken bu konuya denk gelirseniz bu kadar çok konumun olmasının sebebini öğrenmiş olursunuz.
Sizin de kendi çözümleriniz varsa belirtebilirsiniz.
Herkese mutlu ve huzurlu günler dilerim.