Programlamaya yeni başlayacak birine genelde ilk olarak öğrenmesi daha kolay olduğu için python yada nerdeyse tüm dillerin temeli olduğu için c önerilir ama isteyen her dilde öğrenebilir elbette. Iş imkanı olarakta php python ve c# arasında türkiye'de benim farkettiğime göre c# web kullanılıyor, yani net core yada mvc. Python kullanan çok şirket görmedim ben, php'yi ise daha çok web tasarım üzerine uğraşan şirketler kullanıyor. Tabi bu 3 dil haricinde java kullanan şirketler de var.
Sorularınızdan anladığım kadarıyla kod öğrenmeye müsait bir bakış açınız yok Hocam. Yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi kodlama işini becerebilecek insanlar aynı zamanda araştırmacı olurlar, gözlerine kestirdikleri bir dile başlarlar ve dilerlerse ikinci bir dile geçiş yaparlar. Birden fazla programlama dili öğrenmek İngilizce ve Çince öğrenmek gibi değildir; olsa olsa İngilizce ve Fransızca veya İspanyolca ve Portekizce öğrenmek gibidir. Yani ikinci dile sıfırdan başlamazsınız, yeni dilin imla (syntax) ve kullanım farklarını öğrenerek hızla kodlama yapabilirsiniz. Sizde istek var ama sadece istekle bu iş olmuyor. Belki zorlarsanız başlangıç seviyesinde bir şeyler yapabilirsiniz. Ben bu işten kendi kodladığım yazılımlarla para kazanmak istiyorum diyorsanız önünüzde halletmeniz gereken çok iş var.
Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat daha önce böyle birşey düşünmüyordum fakat son 1 kaç aydır sürekli araştırma içerisindeyim fakat birebir işin içinde olan kişilerden fikir almak hep her konuda yaptığım birşeydir yani işin içinde olan bu konuda tecrübe sahibi olan yazılım konusunda benden daha güncel haberleri takip edebilen kişilerden hangi yönde başlama yapmam için tavsiyelerini almak istemiştim yanlıs anlaşıldıysam k.bakmayın teşekkür ederim tekrar.