eyuptuylu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ev baya eski bende zaten tavandaki normal ampül hattını kullanmak istemiyorum. bu yüzden ray spotlarından pencereye doğru gelen bir kablo hattı çekip ordan bir şekilde dimmer a bağlamak istiyorum dimmerlarında elektriğini prizden çekmek istiyorum. Bu arada her spot için ayrı ayrı dimmer kullanmak istiyorum yani 6 spotum var 6 tane dimmer almak istiyorum ki hepsinin parlaklık ayarını yapabileyim diye. Yani aslında sorum şu sanırım led spotu dimmer ile parlaklığını ayarlayabilir miyim ve dimmerın elektriğini prizden çekebilirmiyim problem olur mu? @BiELOF; saygılarımla teşekkürler
Ray spot diyorsunuz. Fikir olması açısından örnek 1 montaj.

https://www.youtube.com/watch?v=1VyD3jOEz6Q

Ray üzerinde 3 spot bağlayacak ve 3 spotuda ayrı ayrı ışıklarını kontrol etmek istiyorsanız ray spot kullanmanızın avantajı olmaz. (Boşuna masraf olur.)

Elektrik konusunda çok takıntılıyım.

Pencere duvar kısmında buat olduğunu varsayarak buat yanına Sağ ve sol tarafı ayırt etmek için sıva üstü 2'li sigorta (Legrand veya Siemens tarcih ediniz.) kutusu koyarsanız güvenlik açısından daha iyi. Kabloyu dekoratif olması açısından da (16x16 veya 25x25 v.b.) kablo kanalı kullanırsınız.

Dimmer ile spotu ayarlayabilirsiniz. Fakat kaliteli spot değilse sık sık arıza çıkartma ihtimali olabilir.