OzanERCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Burada ki konumda aynı sorunu yaşadığımı dile getirmiştim. Bu tür davalarda önce arabulucuya gitmek zorunlu. Bana sorarsanız hiç uğraşmayın, elinizde ki tüm evraklarla bir avukatın kapısını çalın ve teslim edin. O sizin adınıza tüm işlemleri yürütecektir.
Şayet İstanbul da ikamet ediyorsanız benim avukatın iletişim bilgilerinide iletebilirim. Avukat önce arabulucuya gidiyor sizin adınıza , sonra anlaşma olmazsa mahkeme süreci başlıyor. Bu davalar biraz uzun sürüyor 2 yıl vs. Dava sonuçlandığı zaman hak ettiğiniz tazminatı 2 yıllık en yüksek mevduat faizine göre tekrar hesaplanıp öyle ödeniyor size.
Firmaya gereksi insiyatifi göstermişsiniz. Bence artık kendileri ile iletişim kurmak yerine direk yasal yollara başvurun. Arabulucuda zaten direk hemen ödemeye yanaşıyorlar

OzanERCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada bir arkadaş yazmış ama düzeltiyim. Arabulucu süresi için bir sorun yok. İşe iade ilk 1 ay içinde açılması gerekiyor. Şimdi avukata gittiğiniz takdir de ilk yapacakları şey arabulucu süresini başlatmak olucak.
İşe iade talebi yok hocam, sadece hak edilen tazminatın ödenme talebi var. Arabulucuda anlaşma sonucu ödemeyi hemen yapıyorlar mı yoksa yine bir süre mi belirliyorlar ?